Connect with us
Anunț oficial. Ce restricții vor fi de Crăciun și Revelion. Românii pot merge la colindat

Social

Anunț oficial. Ce restricții vor fi de Crăciun și Revelion. Românii pot merge la colindat

Având în vedere că situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă și numărul de cazuri nu dă semne că va scădea curând, autoritățile au decis ce este de făcut, având în vedere că vin sărbătorile de iarnă și pericolul de înmulțire a cazurilor de îmbolnăvire este tot mai mare. Astfel, s-a decis ce măsuri va trebui să respectăm de Crăciun și Revelion pentru ca viețile noastre să nu fie puse în pericol.

Ce reguli vom avea de Crăciun și Revelion

Starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile, în contextul epidemiiologic actual. Raed Arafat a vorbit despre măsurile care vor fi impuse de Crăciun și Revelion. Situația din țara noastră este una extrem de dificilă, motiv pentru care oamenii nu sunt deloc uimiți de faptul că nu vor fi complet liberi și nu vor putea face ce vor în perioada următoare.

Astfel, pârtiile de schi vor rămâne deschise în preajma Crăciunului, fiind perioada în care turiștii aleg să meargă la munte cel mai mult. Șeful DSU susține că stațiunile de schi nu vor fi închise, însă vor exista reguli stricte de distanțare în special în ceea ce privește telecabinele, unde numărul de locuri va fi redus, pentru a diminua riscul de infectare cu noul virus al momentului.

„Dacă cabina are 30 de locuri, probabil doar 10 vor fi transportate. Telescaunele vor circula normal. Vom lua măsuri zonale acolo unde se impune. Pârtiile rămân deschise dar respectând reguli care se aplică în jurul lor. Toate trebuie respectate. Adăugăm reguli pe transportul pe cablu, nu e reglementat momentan, există riscul de transmitere acolo. Dacă scădem capacitatea la 50%, respectând portul măștii, riscul scade”, a explicat Arafat.

Mai mult, românii pot merge la colindat, însă în număr de cel mult 3 persoane. Touși, Arafat recomandă renunțarea la această tradiție, deoarece implică riscuri mersul în casele mai multor oameni.

În ceea ce privește petrecerile în aer liber de Anul Nou, care obișnuiau să fie organizate în orașele mai mari, cu șampanie și focuri de artificii în prezența unui număr mare de persoane, acestea au fost anulate anul acesta. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență sugerează să încercăm să stăm acasă și să evităm adunările numeroase, pentru a nu ne pune viețile în pericol.

„De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi a celor din familia dumneavoastră, în special a celor în vârstă. Încercaţi, pe cât posibil, să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal.”, a declarat Arafat.

Oficialul trage un semnal de alarmă și le cere românilor să înțeleagă că situația nu este sub control și este cât se poate de grea, iar următoarea perioadă va fi cu atât mai dificilă, ceea ce înseamnă că presiunea asupra sistemului medical va crește considerabil.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top