Connect with us
Arafat anunță noi măsuri! Se interzic nunțile și botezurile

Social

Arafat anunță noi măsuri! Se interzic nunțile și botezurile

Pandemia continuă să facă victime și să producă pagube în rândul oamenilor. Situația din România este tot mai dificilă, având în vedere creșterea bruscă a numărului de cazuri de infectare. În ultimele zile, infectările s-au menținut pe un trend ascendent, depășind chiar și pragul de 2000 pe zi. În acest context, autoritățile se gândesc la cele mai negre scenarii, având în vedere că lucrurile se complică de la o zi la alta. Astfel, Raed Arafat a anunțat că vor fi implementate noi măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, printre care și interzicerea evenimentelor în anumite zone.

Arafat a vorbit despre ce măsuri ar putea fi impuse

Secretarul de stat Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat că situația este una din ce în ce mai dificilă și că este nevoie de implementarea mai multor măsuri suplimentare la nivel local, unde incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mie.

Astfel, toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel din municipiul Bucureşti urmează să se întrunească în regim de urgenţă să analizeze situaţia epidemiologică în fiecare judeţ, pentru a stabili unde este nevoie să se acționeze prin impunerea unor restricții care să țină sub control situația. Potrivit lui Arafat, nu este suficientă limitarea la actualele măsuri, ci situația trebuie reanalizată. Vor fi impuse purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate și periculoase, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile și interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri în zonele cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

“Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm la acele măsuri: purtarea măştilor în spaţii închise, dar şi deschise, în mod deosebit în spaţiile publice unde există aglomeraţie şi este nevoie de portul măştii, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile şi, bineînţeles, luând în considerare dacă aici există focare sau nu, dacă este răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri în zonele în care sunt cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele în care depăşesc incidenţa de 1,5.”, a declarat Arafat.

De altfel, el a explicat că vor fi intensificate controalele, pentru a descoperi unde nu se respectă regulile. Acolo unde se va constata că agenții economici nu se supun măsurilor în vigoare, este în analiză suspendarea activităţii acestora. În prezent este permisă desfășurarea evenimentelor, însă cu un număr restrâns de persoane și respectarea măsurilor de prevenire.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top