Connect with us
Arafat avertizează: "Pandemia poate scăpa de sub control!" Ce se va întâmpla de la 15 iunie

Social

Arafat avertizează: „Pandemia poate scăpa de sub control!” Ce se va întâmpla de la 15 iunie

Raed Arafat a vorbit despre situația actuală, provocată de pandemia de coronavirus. Acesta a explicat efectul pozitiv pe care l-au avut măsurile de prevenire adoptate la timp, dar și despre riscurile încă existente, care nu pot fi prevenite decât prin respectarea restricțiilor impuse. Acesta a explicat că relaxarea va fi făcută treptat și că de la 15 iunie vor fi reluate și alte activități, însă revenirea la viața normală depinde de evoluția situației sanitare.

Arafat avertizează: „Pandemia poate scăpa de sub control!” Ce se va întâmpla de la 15 iunie

Raed Arafat a declarat că situația încă este una dificilă, iar cifrele dintr-o singură zi nu pot sugera că este cazul de o relaxare totală. În ceea ce privește măsurile impuse, Șeful Departamentului de Situații de Urgență a declarat că din rezultate reiese că oamenii au fost responsabili și au tratat cu seriozitate această situație. De asemenea, el a ținut să atragă atenția cetățenilor, explicându-le că pericolul nu a trecut, iar dacă nu țin în continuare cont de măsuri precum purtarea măștii de protecție sau evitarea interacțiunii cu oamenii, pandemia ar putea scăpa de sub control.

„România a trecut prin situația asta cu toate problemele conexe destul de bine. Cel mai important factor a fost populația care a colaborat. În mare parte populația a suportat deciziile și măsurile, cu greu, și e de înțeles, dar a suportat. Pandemia poate scăpa de sub control dacă nu mai respectăm regulile de distanțare, de purtare a măștii etc. Sunt reguli necesare care compensează.”, a declarat Arafat.

În ceea ce privește etapa de relaxare de la 15 iunie, acesta a precizat că sunt discuții cu privire la măsurile ce vor fi adoptate. Astfel, noul set este analizat îndeaproape de epidemiologii de la INSP, urmând să fie anunțate la momentul oportun. Acesta a precizat că nu există ideea de realuare a marilor evenimente, cu mulți spectatori, dar se pune problema unei deschideri treptate pe toate segmentele, însă nu bruscă, totală.

În ceea ce privește turismul, el îi încurajează pe români să-și organizeze vacanțele în țară, pentru a nu se lovi de alte complicații la nivel internațional. În acest mod, vor sprijini și această industrie pusă greu la încercare de pandemie și, totodată, vor fi în siguranță, pentru că ” industria hotelieră a înțeles foarte bine că trebuie să respecte regulile”.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top