Connect with us
Au intrat în vigoare interdicțiile și carantina impusă de ordonața militară

Social

Au intrat în vigoare interdicțiile și carantina impusă de ordonața militară

Macel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu au emis pe 21 martie 2020 o ordonață militară care întră în vigoare și de astăzi.

Interdicții începând cu ora 22:00

  • Este interzis ieșitul pe stradă în intervalul orar 22:00 – 06:00
  • Este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane
  • Sunt interzise nunțile, botezurile, înmormâtările cu mai mult de 8 invitați
  • Pe timpul zilei accesul poate fi făcut spre serviciu sau cumpărături
  • Pot fi scoase animalele de companie afară doar în jurul locuinței
  • Puteți merge la serviciu în intervalul orar meționat dacă aveți o adeverință de la angajator sau o legitimatie.
  • Toate persoanele care ies din casa trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă.

Ordonanța militară numarul 2 din 21 martie 2020

Vă prezint ordonața militară 2 din 21 martie privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Art.1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.
(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.
(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. E vorba de mall-uri

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00

Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice. Citește continuarea aici.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top