Când va începe să scadă numărul de infectări cu coronavirus. Veste bună pentru români

26.11.2020
Când va începe să scadă numărul de infectări cu coronavirus. Veste bună pentru români

Numărul de infectări cu noul coronavirus va începe să scadă după jumătatea lunii decembrie. Până atunci, din păcate, însă, vor mai fi decese. Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” din București este de părere că după 15 decembrie se va înregistra o scădere a numărului de infectări cu acest virus nemilos.

Scade numărul de infectări cu coronavirus

După data de 15 decembrie, în România va scădea numărul de infectări cu noul coronavirus. Asta este opinia medicului Emilian Imbri, cel care este și managerul spitalului „Victor Babeș” din Capitală. Din păcate, Imbri susține că, până atunci, vor mai fi decese în rândul bolnavilor de coronavirus.

Tot el a declarat că este liniștit în privința cazurilor de gripă sezonieră în România. Mulți români s-au vaccinat, și în plus poartă măști de protecție, păstrează distanța socială, iar asta nu poate decât să îi țină departe de și gripă și de coronavirus.

„Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară și primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniștit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului: câți au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde și seriile următoare și se vor vaccina rapid, plus măștile, plus fereala, plus că au intrat în carantină foarte multe localități și probabil vor mai intra, sigur că și vânzoleala va fi mult mai puțin evidentă și sigur vă spun, o să vedeți, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, ne dorim asta și este obligatoriu să se întâmple pentru că foarte greu facem față acum”, a declarat managerul spitalului „Victor Babeș” din București.

Declarația managerului spitalului „Victor Babeș” din Capitală vine la scurt timp după declarația lui Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Ea spunea marți seara la Digi24, că vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult.