Connect with us
Ce pensie are o bătrânică din România. Este șocant cât îi oferă statul

Social

Ce pensie are o bătrânică din România. Este șocant cât îi oferă statul

O bătrânică din România are o situație financiară precară. Ea trăiește departe de civilizație, într-un cătun uitat de lume și primește de la stat o pensie de doar 15 lei. Suma este una extrem de mică, ce nu i-ar ajunge unei persoane pentru întreținere nici măcar pentru o zi, având în vedere câte nevoi sunt. Cu toate acestea, femeia are puterea de a zâmbi și face tot ce îi stă în putință pentru a supraviețui, chiar și cu bani puțini, însă are mare nevoie de ajutor.

Bătrâna cu pensie de doar 15 lei

Tanti Fica, o bătrânică în vârstă de 76 de ani, trăiește în comuna Ceru Băcăinți, un sat uitat de lume, cu doar puțin peste 200 de locuitori, din județul Alba. Aceasta este singură, după ce a rămas văduvă și primește o pensie de urmaș de doar 15 lei, cu care trebuie să se descurce. Mai mult de atât, pensia ajunge la ea la câteva luni, deoarece accesul este destul de dificil și poștașul nu merge acolo lunar.

Principala sursa de întreținere a celor care au rămas în comună este agricultura. Cei mai mulți dintre localnici sunt trecuți de 60 de ani și nu primesc absolut niciun ajutor de la nimeni, motiv pentru care toți locuitorii s-au retras către orașe pentru o viață mai bună. Tanti Fica a rămas aici, unde încearcă să se descurce așa cum poate. Principala ei sursă de hrană sunt vaca și cele câteva păsări pe care le are. Ea are mare nevoie de alimente precum făină, zahăr, ulei, precum și câteva reparații la casă, o sobă nouă. Cu toate acestea, nu se plânge și mai are puterea să zâmbească și să spere la o bătrânețe mai bună.

Viața nu i-a oferit bătrânei un copil, iar aceasta este absolut singură. Un tânăr i-a descoperit povestea și a decis să o ajute, cu sprijinul altor persoane. El a realizat un grup de Facebook, unde i s-au alăturat alți oameni cu suflet mare pentru a veni cu ajutor pentru femeia de 76 de ani, dar și pentru celelalte patru persoane care duc o viață foarte grea în Fântânele.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Calculator vârstă pensionare. Tabelul pe care trebuie să îl salveze românii | Hot News

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top