Connect with us
Ce servicii vor presta saloanele de înfrumusețare în stare de alertă

Social

Ce servicii vor presta saloanele de înfrumusețare în stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, 4 aprilie, o ședință la Cotroceni. Alături de el au fost premierul și alți miniștri și consilieri. Aceștia au analizat situația crizei de coronavirus și au decis ca starea de urgență să fie ridicată. După 15 mai, România va intra în stare de alertă. Au fost comunicate noi afaceri ce vor fi redeschise de la această dată, printre care și saloanele de înfrumusețare.

Ce servicii vor presta saloanele de înfrumusețare în stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a decis redeschiderea saloanelor de înfrumusețare după ridicare stării de urgență. Astfel, frizeriile, saloanele de cosmetică și îngrijire personală își vor relua activitatea după 15 mai, dar sub o nouă formă. Aici vor fi respectate măsurile de siguranță necesare, în vederea evitării răspândirii riscului de îmbolnăvire cu coronavirus.

Sălile de așteptare nu vor mai exista. Specialiștii vor trebui să-și organizeze programările astfel încât vor avea timp să dezinfecteze spațiul de lucru, iar clienții nu vor intra în contact unii cu ceilalți. Proprietarii saloanelor asigură că vor lua toate măsurile necesare, precum: despărțitoare de plexiglas între clienți și personal, precum și la recepție, pentru a respecta distanțarea socială; viziere, mănuși și măști de protecție pentru angajați. De altfel, și clienții vor trebui să poarte în mod obligatoriu măști de protecție.

Președintele a mai declarat că vor fi redeschise și cabinetele stomatologice. Și aici, sălile de așteptare vor fi desființate, iar medicii vor dezinfecta în mod constant zona de lucru.

Nu se vor deschide, însă, bazele sportive pentru amatori. Va fi permisă, ca până acum, activitatea individuală. Doar sportivii de performanță își pot relua cantonamentele, însă cu respectarea unor măsuri stricte, atent alese.

De asemenea, deplasarea în localitatea din care provin oamenii va fi permisă fără declarație pe propria răspundere. În continuare, oamenii vor trebui să declare deplasările în afara localității, care vor fi făcute doar din motive întemeiate.

„După 15 mai putem să ne miscam în interiorul localității unde avem treabă. Nu e bine să exagerăm. Deplasările să se faca atunci când sunt necesare. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Așa numita relaxare se va face pas cu pas, pasul fiind de 2 săptămâni. Următorul calup de relaxări va veni la începutul lui iunie.”, a declarat președintele.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top