Connect with us
Izolare de peste 20 de ani. Povestea fostului milionar

Social

Izolare de peste 20 de ani. Povestea fostului milionar

Pandemia a pus stăpânire pe numeroase state din întreaga lume. Oamenii se află în izolare, se supun unor măsuri stricte impuse de autorități și s-au adaptat unui mod de viață nou, diferit de ce cunoscuse omenirea până acum. Există, totuși, oameni care trăiesc în condiții de izolare de mult timp și cărora chiar le place acest stil de viață. Au dat agitația lumii pe liniștea pe care le-o asigură pustietatea.

Izolare de peste 20 de ani. Povestea fostului milionar

De 23 de ani, David Glasheen, un fost milionar, trăiește în izolare. Povestea sa este una specială. După ce a pierdut toată averea de 37 de milioane de dolari și familia i s-a destrămat, a decis să se retragă pe o insulă pustie.

Excentricul australian a declarat că a ales acest mod de viață pentru a evada din lumea mondenă în care trăia. Se simte mai bine decât niciodată și trăiește liniștit, doar în compania unui cățel. Îi lipsesc, totuși, copiii, pe care nu i-a mai văzut de ani buni.

David are și conexiune la internet, prin energie solară. A încercat să-și refacă viața, însă nu a găsit pe nimeni care să accepe un asemenea mod de viață.

Pe insulă, David are nevoie doar de apă, pe care o colectează de la ploaie, și hrană. Acesta susține că tot ce-i trebuie se găsește în ocean. Obiectele lui esențiale sunt cele pentru pescuit, năvoadele, pietrele de cremene pentru aprinderea focului și un cuțit. Produsele de igienă, conservele și alte alimente nelipsite, precum băuturile spirtoase, le procură o dată pe an. El merge cu barca la cel mai apropiat magazin.

Obișnuiește să dea petreceri pe insulă, la care își invită prietenii. El are o producție proprie de bere, obținută artizanal. Are, însă, probleme cu autoritățile australiene. Acestea îi cer bărbatului să părăsească zona.

Viața nu a fost mereu roz nici pe insulă. Bărbatul a suferit un accident: și-a rupt şoldul în urma unei căderi. Timp de o oră, acesta s-a târât pe o distanță de 60 de metri, până la telefonul mobil. A reușit, astfel, să ceară ajutor și a depășit cu bine și acest moment.

„Este raiul meu pe pământ!”

El îi încurajează pe cei care vor să ia viața în piept și să încerce ceva nou. Este o responsabilitate mare, pe care ți-o asumi, dar viața aici ar putea să fie cea mai plăcută experiență din viața unui om. Astfel, David le dă câteva sfaturi celor ce vor să-l urmeze.

 „Începeți prin a învăța să fiți independenți și să vă mulțumiți cu puțin. Am citit multe cărți și am vizionat multe filme care abordau tehnicile de supraviețuire. A merge ziua la pescuit și a petrece noaptea a fost mereu idealul meu de fericire.”, a declarat australianul.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top