Connect with us
Nunta de aur, la terapie intensivă. Povestea soților infectați cu Covid-19

Social

Nunta de aur, la terapie intensivă. Povestea soților infectați cu Covid-19

Perioada aceasta este foarte agitată din cauza pandemiei de coronavirus cu care se confruntă lumea. Cu toate acestea, există și momente emoționante, care îi fac pe cei implicați în această luptă să se detașeze pentru câteva clipe și să uite de greutăți. Un astfel de moment este cel al unor italieni. Ei și-au petrecut nunta de aur pe patul de spital, la terapie intensivă.

Nunta de aur, la terapie intensivă. Povestea soților infectați cu Covid-19

Sandra, în vârstă de 71 de ani și soțul ei, Giancarlo – în vârstă de 73 de ani, se aflau internați într-un spital din Italia. Amândoi erau infectați cu coronavirus, la terapie intensivă, făcând parte din categoria de risc.

Cei doi se aflau în saloane diferite. O asistentă a aflat de la Sandra că urmau să se împlinească 50 de ani de la căsătoria lor. Femeia era îngrijorată atât de starea de sănătate a partenerului, cât și de faptul că nu vor putea sărbători împreună nunta de aur.

„Sandra plângea des și îmi spunea că este îngrijorată pentru soțul ei pe care îl iubește foarte mult chiar și după… 50 de ani. Când am aflat ce eveniment urma să aibă loc în viața lor, m-am gândit că trebuie sărbătorit chiar și în aceste condiții”, a povestit asistenta, Roberta Ferretti.

Auzind ce simte femeia, asistenta a decis să-i facă mare bucurie. Alături de o altă colegă, a hotărât să le organizeze celor doi nunta de aur. A cumpărat două prăjituri, în care a așezat lumânări cu cifrele 5 și 0; nu au fost aprinse din cauza tuburilor de oxigen. De asemenea, i-a adus pe cei doi în același salon și le-a apropiat paturile, cât să se poată ține de mână.

Au fost cu adevărat suprinși și emoționați. Deși sleiți de puteri, și-au ținut strâns mâinile pe tot parcursul ceremoniei. Giancarlo i-a spui soției sale, de nenumărate ori, că o iubește, iar ea a izbucnit în lacrimi. Asistenta care le-a pregătit acest moment de poveste, plin de emoție și iubire, a declarat: „Acestea sunt momente care merită tot sacrificiul și toată oboseala noastră din aceste zile cumplite.”

Cadrele medicale de pe secția respectivă au vrut să le fie alături celor doi bătrânei îndrăgostiți. Au și imortalizat momentul, formând cu toții din degete simbolul inimii.

Soții au reușit, în final, să câștige lupta cu virusul. Ambii au fost externați în aceeași zi. Iubirea adevărată nu ține cont de vârstă și rezistă chiar și după 50 de ani!

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top