Connect with us
Klaus Iohannis: Nu se mai deschide școala!

Social

Klaus Iohannis: Nu se mai deschide școala! Când se dă BAC-ul? Calendar BAC și Teste Naționale

Klaus Iohannis a prezentat concluziile după sedința de urgență. Școlile a fost prima temă discutată. Cursurile sunt suspendate.Președintele a specificat că examenul de BAC și Testele Naționale (Examen de Capacitate) vor fi susținute după o pregătire în prealabilă a elevilor în luna iunie. Calendarul pentru BAC și Testele Naționale va fi publicat de Ministerul Educației. Calendar Examen de Bacalaureat și Teste Naționale 2020.

Nu se mai deschide școala! Excepție clasele terminale

„Trebuie să fim foarte conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că vremea este frumoasă și ca epidemia va dispărea. Avem astăzi peste 300 de cazuri, nu putem vorbi de relaxare sau o încetinire a acestei epidemii.

Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școala, sunt două riscuri, să ducă boala la școală, sau de la școală acasă.

Pe de altă parte am dorit să vedem ce fac și alte țări. Sunt câteva țări care nu redeschid școlile. Altele care încă evalueaza redeschiderea școlii.

În unele țării experimentul nu a descurs foarte bine zeci de elevi s-au îmbolnăvit.

În concluzie s-a decis să nu se mai deschide școala! Se vor redeschide în septembrie!”

Clasele terminale vor veni în iunie

Clasele terminale a VIII-a și XII sau a XIII-a vor reveni la școala pentru pregătirea pentru examenele de teste naționale și bacalaureat. Aceștia vor intra pe un culoar și vor ieși pe altul.

De asemenea toți elevii vor fi verificați la intrare în școală  dacă au temperatură.

Bacalaureat 2020: Examenul de BAC – Când se dă bacul?

Examenul de Bacalaureat se va susține conform unui calendar care va fi publicat de Miniserul Educației. Elevii vor fi chemați la școală în luna iunie și vor face pregătire pentru Bacalaureat 2020.

Testele Naționale 2020

Testele Naționale sau Examenul de Capacitate se va susține pentru elevii calselor VIII-a, la fel și pentru cei care dau bacul aceștia vor fi chemați la școală în iunie pentru a face pregătire pentru examenele naționale. Testele Naționale vor fi susținute în vară în funcție de decizia Ministerului Educației.

Știre în curs de actualizare

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top