Connect with us
Medicii de familie trebuie să acorde obligatoriu concediu medical în această situație. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Social

Medicii de familie trebuie să acorde obligatoriu concediu medical în această situație. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Una dintre deciziile care au creat multă vâlvă în societatea românească a fost aceea care obliga ca pacienţii asimptomatici să fie internaţi. Astfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis să semneze un ordin conform căruia persoanele care nu prezintă simptome specifice noului coronavirus să poate merge în izolare la domiciliu după doar 10 zile de spitalizare, timp în care ar putea apărea modificări ale stării de sănătate. Astfel, Ministrul a anunțat că persoanele care se regăsesc în astfel de situații pot beneficia de concediu medical obligatoriu de la medicii de familie.

Medicii de familie trebuie să acorde obligatoriu concediu medical în această situație. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a anunțat că internarea persoanelor infectate cu coronavirus, asimptomatice sau cu simptome ușoare specifice bolii, nu poate fi obligatorie mai mult de 10 zile, ceea ce permite oamenilor să stea în izolare la domiciliu până rezultatul testului devine negativ. Astfel, medicii de familie sunt obligați să le acorde acestora concediu medical dacă fac dovada infectării. De altfel, medicul trebuie să se asigure că respecte recomandările primite și să urmărească evoluția virusului.

„Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a declarat ministrul.

În cazul în care medicul de familie refuză să acorde concediul medical persoanelor în cauză, acestea trebuie să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică pentru a se face cercetările necesare. La Câmpina a existat un astfel de caz, când unui astfel de pacient, medicul de familie a refuzat să îi dea concediu medical.

Despre acest aspect a vorbit și Raed Arafat într-o apariție publică. El susține că, deși o persoană este asimptomatică, trebuie să stea sub supraveghere medicală și nu să meargă imediat acasă, mai ales în condițiile în care acestea nu locuiesc singure. Faptul că în aceeași locuință pot exista și alte persoane, precum vârstnici sau cele din categoria de risc, reprezintă un adevărat pericol. Cu toții vor lua contact cu pacientul bolnav și pot contracta virusul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

2 Comments

2 Comments

  1. dodo

    2020-07-09T10:23:00+03:00 at 10:23

    Deci, conform articolului , pacientul trebuie sa stea la domiciliu „până rezultatul testului devine pozitiv” ??1

  2. dodo

    2020-07-09T10:21:04+03:00 at 10:21

    „Nelu Tătaru a anunțat că internarea persoanelor infectate cu coronavirus, asimptomatice sau cu simptome ușoare specifice bolii, nu poate fi obligatorie mai mult de 10 zile, ceea ce permite oamenilor să stea în izolare la domiciliu până rezultatul testului devine pozitiv.”
    Deci, trebuie sa stai la domiciliu pana devii pozitiv ??1

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top