Connect with us
Medicul Virgil Musta, un nou semnal de alarmă. Riscăm se ne întoarcem la carantină

Social

Medicul Virgil Musta, un nou semnal de alarmă. Riscăm se ne întoarcem la carantină

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate. În acest context, medicul Virgil Musta a vorbit despre situația cu care se confruntă România în prezent, dar și despre posibilitatea de a ne întoarce la carantină.

Medicul Virgil Musta, un nou semnal de alarmă. Riscăm se ne întoarcem la carantină

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți de coronavirus în România, susține că situația este una îngrijorătoare, având în vedere că numărul de cazuri este într-o creștere continuă și spitalele sunt sufocate de pacienți care au contractat virusului și au nevoie de îngrijiri medicale. El a dat drept exemplu spitalul din Timișoara, care a ajuns la șapte pacienți pe zi, spre deosebire de perioada în care nu se mai prezenta niciun caz.

În ceea ce privește cel de-al doilea val de coronavirus, el susține că acesta este prezent deja în anumite zone, în sensul că acestea, după perioada critică de la început au cunoscut un interval de timp în care pandemia părea că încetase, după care cazurile de Covid-19 au izbucnit din nou, la o intensitate chiar mai mare. Medicul a declarat că există posibilitatea de întoarcere la carantină, dacă situația va scăpa de sub control și numărul de cazuri va continua să crească alarmant.

„Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul acesta. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume.”, a declarat medicul

El le sugerează românilor să fie în continuare responsabili, să respecte cel puțin măsurile minime de prevenire și să se gândească că, deși suferă mutații, virusul este un pericol pentru toți și ne afectează în aceeași măsură, chiar dacă ei nu cunosc personal pe cineva care să se fi infectat. De altfel, este de părerea că românii sunt influențați negativ și de cei care incită la nerespectarea regulilor în ideea de a se bucura de apreciere.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

4 Comments

4 Comments

  1. Edmnd

    2020-07-08T15:14:29+03:00 at 15:14

    Ne lasi mustafica?…:) Esti doar penibil!

  2. daniel

    2020-07-08T14:28:48+03:00 at 14:28

    de cand plm le pasa la politicieni si doctori de sanatatea noastra?atat politicienii cat si doctorii ati iau banii cu toate ca tu ai platesti odata din banii tai.

  3. alekssemenc

    2020-07-08T07:34:03+03:00 at 7:34

    Un dobitoc periculos !

  4. Adriana

    2020-07-08T06:40:22+03:00 at 6:40

    O rusine
    Acest doctor acum ne luminează cu directivele lui Tătaru si Orban împotriva drepturilor noastre
    La noi se Mistifica cifrele
    În Spania Italia etc nu mai e pericol si oamenii au o relaxare normală
    La noi de ce nu se poate ?
    Sînt interese de vînzare a măștilor si de menținere a dictaturii medicale si politice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top