Medicul Virgil Musta, un nou semnal de alarmă. Riscăm se ne întoarcem la carantină

07.07.2020
Medicul Virgil Musta, un nou semnal de alarmă. Riscăm se ne întoarcem la carantină

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate. În acest context, medicul Virgil Musta a vorbit despre situația cu care se confruntă România în prezent, dar și despre posibilitatea de a ne întoarce la carantină.

Medicul Virgil Musta, un nou semnal de alarmă. Riscăm se ne întoarcem la carantină

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți de coronavirus în România, susține că situația este una îngrijorătoare, având în vedere că numărul de cazuri este într-o creștere continuă și spitalele sunt sufocate de pacienți care au contractat virusului și au nevoie de îngrijiri medicale. El a dat drept exemplu spitalul din Timișoara, care a ajuns la șapte pacienți pe zi, spre deosebire de perioada în care nu se mai prezenta niciun caz.

În ceea ce privește cel de-al doilea val de coronavirus, el susține că acesta este prezent deja în anumite zone, în sensul că acestea, după perioada critică de la început au cunoscut un interval de timp în care pandemia părea că încetase, după care cazurile de Covid-19 au izbucnit din nou, la o intensitate chiar mai mare. Medicul a declarat că există posibilitatea de întoarcere la carantină, dacă situația va scăpa de sub control și numărul de cazuri va continua să crească alarmant.

„Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul acesta. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume.”, a declarat medicul

El le sugerează românilor să fie în continuare responsabili, să respecte cel puțin măsurile minime de prevenire și să se gândească că, deși suferă mutații, virusul este un pericol pentru toți și ne afectează în aceeași măsură, chiar dacă ei nu cunosc personal pe cineva care să se fi infectat. De altfel, este de părerea că românii sunt influențați negativ și de cei care incită la nerespectarea regulilor în ideea de a se bucura de apreciere.