Connect with us
Virgil Musta, apel disperat către români: "Haideți să nu uităm de sănătate!"

Sanatate

Virgil Musta, apel disperat către români: „Haideți să nu uităm de sănătate!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătății. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ajungându-se în situația de la începutul pandemiei. În acest context, medicul Virgil Musta face un apel la români și îi roagă insistent să fie responsabili și să respecte măsurile minime de prevenire a infectării, pentru a evita o tragedie.

Virgil Musta, apel disperat către români: „Haideți să nu uităm de sănătate!”

Specialistul Virgil Musta este uimit de atitudinea oamenilor care lasă de dorit în ultima vreme, având în vedere creșterea bruscă a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. Deși primesc atâtea semne și sunt martori atât la situația alarmantă din țara noastră, precum și din state care ocupă locuri fruntașe în clasamentul statelor afectate de nemilosul virus, precum India, Brazilia, unde se înregistrează peste 10.000 de cazuri zilnic, medicul susține că românii continuă să sfideze gravitatea bolii și nu respectă măsurile de prevenire.

Medicul îi roagă pe români să înțeleagă că renunțarea la mai multe restricții nu înseamnă libertate totală și că trebuie să respecte în continuare măcar măsurile minimale de prevenire a infectării cu coronavirus: păstrarea distanțării sociale, evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștii de protecție sau spălarea cât mai des a mâinilor. De altfel, el susține că a văzut și tratat până acum multe cazuri, de la cele mai ușoare, până la forme severe, a văzut oameni luptându-se din greu cu boala și că are toate motive să spună lumii că amenințarea este cât se poate de reală. La fel ca alți români, și el dorește revenirea la normalitate, dar spune că totul depinde de cum gestionăm situația.

„Am datoria să vă atrag atenția asupra pericolelor care ne așteaptă, asupra capcanelor în care puteți cădea dacă nu vă informați din surse sigure, dacă dați crezare zvonurilor și nu acționați responsabil. Evaluați-vă corect riscurile, respectati regulile și măsurile de precauție și vegheați ca și alții să le respecte, nu călătoriți în zone roșii cu multe îmbolnăviri, evitați zonele aglomerate. Cu toții ne dorim să putem petrece aceasta vară liniștiți. Toți merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de către toți.”, a declarat medicul.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top