Connect with us
Nelu Tătaru, avertisment pentru turiști. Litoralul poate deveni focar de infecție

Social

Nelu Tătaru, avertisment pentru turiști. Litoralul poate deveni focar de infecție

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au întors la locurile de muncă și au acces la mall-uri. De altfel, terasele și alte spații publice au fost deschide, iar activitatea turistică a fost reluată. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ceea ce este îngrijorător, mai ales că astăzi, 8 iulie, au fost înregistrate 555 de cazuri noi de infectare, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. În acest context, Nelu Tătaru a atras atenția asupra pericolului de pe litoral, în anumite zone putând apărea chiar noi focare.

Nelu Tătaru, avertisment pentru turiști. Litoralul poate deveni focar de infecție

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția încă o dată asupra respectării regulilor de distanțare socială și igienă în special pe litoral, pentru evitarea infectării cu noul coronavirus, având în vedere că în această perioadă se vor forma aglomerări mari, care vor favoriza răspândirea virusului.  Astfel, a avertizat că în acest zone turistice, precum Vama Veche sau alte stațiuni,unde se așteaptă o aglomerare în următoarele trei luni, pot apărea focare.

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase.”, a declarat Nelu Tătaru, prezent la Constanța.

De altfel, el îi sfătuiește pe turiști să respecte regulile impuse de autorități, precum distanțarea socială, purtarea măștii de protecție în spațiile publice și evitarea adunărilor mari și a contactului cu persoanele străine. În plus, el a atras atenția celor care sunt asimptomatici sau care cer externarea, sfătuindu-i să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Iar pentru cei care se simt rău, le-a transmis să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, pentru a intra în atenția medicilor.

Azi, 8 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a transmis informații noi legate de bilanțul de coronavirus din România. Astfel, au fost înregistrate 555 de cazuri noi, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Bilanțul persoanelor diagnosticate pozitiv cu virusul a ajuns la  30.175.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top