Connect with us
Noi restricții după alegeri. Nelu Tătaru nu exclude această posibilitate

Social

Noi restricții după alegeri. Nelu Tătaru nu exclude această posibilitate

Alegerile locale vor avea loc la data de 27 septembrie 2020, respectiv la finalul acestei săptămâni. Deși situația este una dificilă și criza sanitară încă nu a dispărut, autoritățile au considerat că nu reprezintă o amenințare mersul la vot. Cazurile de infectare se mențin pe o pantă ascendentă, iar lucrurile nu evoluează deloc spre bine. Se pare că există posibilitatea ca după alegeri să intre în vigoare noi restricții, în cazul în care situația se va agrava. Nici Nelu Tătaru nu exclude acest scenariu și explică ce se poate întâmpla.

Când ar putea fi introduse noi restricții

Pandemia este încă o amenințare pentru oameni, însă, cu toate acestea, am revenit la multe dintre vechile obiceiuri și majoritatea restricțiilor au fost înlăturate de autorități prin diferitele etape de relaxare. Astfel, și alegerile locale vor avea loc, după ce au fost amânate din vara acestui an.

La alegeri, lucrurile vor trebui ținute sub control pentru a se evita o tragedie. Astfel, oamenii vor trebui să respecte mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii: nimeni nu va avea acces în secția de vot fără masca de protecție, se va păstra distanțarea socială și se va intra în grupe restrânse de oameni care, înainte și după vot, își vor dezinfecta mâinile.

Cu toate acestea, există posibilitatea să fie introduse noi restricții după alegerile locale. Nelu Tătaru a afirmat acest scenariu și a precizat că autoritățile sunt pregătite pentru orice, însă totul depinde de comportamentul oamenilor și de cât de responsabili sunt, de modul în care tratează regulile și precauțiile instituite în prezent. Dacă va fi nevoie, responsabilii nu vor ezita să ia măsurile necesare. Tătaru a mai explicat că trebuie să fim conștienți că aceasta este o lună grea, având în vedere că au avut loc acțiuni importante și riscante, respectiv deschiderea școlilor în regim fizic și alegerile locale ce vor avea loc în doar câteva zile.

“Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile şi precauţiile. Haideţi să gândim ce putem face ca să nu avem o creştere a numărului de cazuri, haideţi să vedem ce putem face pentru a menţine un platou după o lună grea şi să avem şi o pantă descendentă. Cred că ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere şi al Ministerului Sănătăţii, atâta timp cât suntem vigilenţi, respectăm nişte reguli, avem acţiuni concrete în unităţile sanitare.”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top