Connect with us
Declarațiile lui Nelu Tătaru despre Spitalul regional Cluj și situația din România

Sanatate

Declarațiile lui Nelu Tătaru despre Spitalul regional Cluj și situația din România

Guvernul Orban a propus un plan de relansare economică în domeniul Sănătăţii, care prevede modernicarea sau construirea mai multor centre medicale în zonele rurale sau spitale județene și orășenești, precum și construcția a trei spitale regionale: Craiova, Iași și Cluj, o investiţie totală de 1,6 miliarde euro. Proiectul ar urma să fie terminat în anul 2027. Astăzi, 22 septembrie 2020, Ministrul Sănătăţii, a mers pe amplasamentul viitorului Spital Regional Cluj, unde a vorbit despre cum vor evolua lucrurile referitoare la acest proiect în perioada următoare.

Construcție Spitalul Regional Cluj

Ministrul Nelu Tătaru a explicat că Spital Regional Cluj a obținut deja finanțarea necesară, fiind semnat contractul în acest sens cu Ministerul Dezvoltării la data de 5 mai. În plus, are și avizul Comisiei Europene încă din data de 22 iunie. La data de 17 iulie s-au deschis licitațiile pentru proiecte, iar în acest moment, proiectul se află la nivelul de evaluare și verificare a documentelor de achiziție.

De altfel, ministrul a prezentat și structura și dotările spitalului. Așasar, spitalul va fi compus din parter, subsol și cinci etaje. La parter și etajul 1 se vor desfășura investigațiile, precum și activitatea didactică.

„Spitalul Județean Regional de Urgență Cluj este un spital cu o suprafață de 151.ooo de m2, o suprafață utilă de 70.000 de m2 și cu o amprentă la sol de 28.800 de m2. Este un spital care va deservi toată patologia, un spital 849 de paturi: 744 de paturi pentru spitalizare acuți, 105 paturi pentru situații și structuri critice- ATI, USTAC și arsuri. Tot în acest spital vom regăsi 60 de paturi pentru UPU, 70 de cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete de paturi și spitalizare de zi pentru spitalizările chirurgicale, 12 paturi pentru specialitățile medicale de internare de zi.”, a precizat ministrul.

Nelu Tătaru, despre situația din România

Cât despre situația din România, provocată de pandemie, acesta a explicat că ne confruntăm cu o lună dificilă, având în vedere multitudinea de activități pe care le-am reluat. Astfel, Tătaru speră că măsurile de prevenire vor fi respectate de către oameni și se va evita o tragedie, reușind să ne menținem pe o pantă descendentă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top