Connect with us
Povestea cuplului de navigatori: nu știau de pandemie

Social

Povestea cuplului de navigatori: nu știau de pandemie

Pandemia a pus stăpânire pe numeroase state din întreaga lume. Oamenii se află în izolare, se supun unor măsuri stricte impuse de autorități și s-au adaptat un mod de viață nou, diferit de ce cunoscuse omenirea până acum. Există, totuși, oameni care s-au rupt de realitate și au pierdut noutățile din lume. Ei bine, se pare că pe apă… lucrurile nu sunt la fel ca cele de pe uscat! Asta o demonstrează povestea cuplului de navigatori care nu știau de pandemia de coronavirus.

Povestea cuplului de navigatori: nu știau de pandemie

Elena Manighetti din Lombardia (Italia) și Ryan Osborne din Manchester (Marea Britanie) și-au schimbat viața brusc, în 2017. Aceștia au hotărât să renunțe la locurile de muncă și să înceapă o călătorie pe apă. Și-au pus totul la punct, și-au cumpărat o ambarcațiune și au pornit la drum.

Atunci când călătoria lor începuse, virusul exista doar în China, iar cei doi îndrăgostiți nu se gândeau că va urma o adevărată criză. Pe tot parcursul călătoriei, aceștia le-au cerut apropiaților să nu le dea nicio veste proastă de acasă, sau orice altă informație care le-ar putea distruge vacanța.

În cele 25 de zile petrecute doar pe apă, prin valurile Atlanticului, nu au avut conexiune la internet. La sfârșitul lunii februarie, pe lista lor de obiective era St. Vincennt, Caraibe. Înainte să ajungă acolo, auzieră prin stație, de la un alt navigator, că nu a putut să tragă vaporul la mal.

Toate granițele erau închise

De atunci, probleme s-au ținut lanț: aceeași problemă au întâmpinat-o și ei. Și în insulele franceze s-au lovit de granițele închise.

„Nici în acel moment nu am realizat gravitatea situației și am presupus că este o măsură preventivă, pentru că în martie tocmai începea sezonul. Ne-am gândit că insulele nu vor să riște primind turiști care ar putea infecta localnicii.”, a povestit Ryan.

Elena era din Lombardia, ceea ce a semnificat un mare dezavantaj: autoritățile caraibiene nu le permiteau sub nicio formă acostarea. În final, au reușit să demonstreze, cu ajutorul GPS-ului că în tot acest timp, nu au intrat în contact cu oamenii și au stat doar în larg.

Cuplul se află în prezent blocat în Bequia, Saint Vincent. Nu își poate continua călătoria din cauza restricțiilor de circulație. Totuși, speră sca situația să se stabilizeze înainte de luna iunie, urmând apoi o perioadă zbuciumată  din punct de vedere al vremii: începe sezonul uraganelor!

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top