Connect with us
Grecia și Croația- de ce au nevoie turiștii pentru a putea merge acolo?

Stil

Grecia și Croația deschid granițele doar cu această condiție

Sezonul vacanțelor este aproape. Mai sunt câteva zile până la vară, iar oamenii deja își aleg destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Printre cele mai căutate țări sunt Grecia și Croația, unde este așteptat anual un număr mare de vizitatori. Având în vedere situația cu care ne confruntăm, respectiv pandemia de coronavirus, și vacanțele au suferit modificări. Astfel, țările anunță perioada în care turiștii vor putea merge acolo, precum și măsurile adoptate.

Grecia și Croația- de ce au nevoie turiștii pentru a putea merge acolo?

Țările în care turiștii își petrec vacanțele au adoptat măsuri privind evitarea răspândirii noului coronavirus.

Și în Grecia, una dintre cele mai populare țări, au fost impuse restricții. Astfel, Ministrul Turismului spune că vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, „pașaport coronavirus”. Acesta document oficial din țara de origine va atesta faptul că ei sunt sănătoși, nu sunt infectați cu SARS-COV 2 și nu prezintă un pericol pentru ceilalți oameni. De asemenea, această regulă ar fi valabilă și la plecarea lor din țara de vacanță, unde vor primi, în urma unor teste de specialitate, garanția că nu sunt bolnavi.

Și perioada în care turiștii vor vizita Grecia ar putea suferi modificări. Astfel, sezonul de vacanțe ar dura doar trei luni, începând din iulie. Cu toate acestea, dacă situația o va permite, acesta ar putea fi prelungit și în octombrie și noiembrie.

În ceea ce privește vacanța Croația, turiștii vor avea nevoie de adeverințe de sănătate prin care să dovedească starea lor de sănătate optimă, care nu semnifică o amenințare pentru ceilalți. De altfel, croații au în vedere și stabilirea unor coridoare turistice. Ținând cont de faptul că unii turiști vin organizați în grupuri foarte numeroase, de exemplu cehii, această măsură preventivă ar fi binevenită.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top