Președintele Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccinare: „Speranța noastră…”

23.11.2020
Președintele Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccinare: „Speranța noastră…”

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o conferință de presă cu privire la vaccinarea anti-coronavirus. Șeful statului a avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu Ministrul Sănătății, Ministrul Apărării și Ministrul Afacerilor Interne. La finalul acesteia, Iohannis a oferit câteva informații legate de campania de vaccinare.

Anunț despre campania de vaccinare

Klaus Iohannis a declarat că vaccinul anti-coronavirus a devenit speranța noastră de a ne întoarce la o viață normală și a evidențiat câteva aspecte legate de campania de vaccinare. Șeful statului la momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, autoritățile vor trebui să se asigure că aceste vor fi distribuite tuturor, în mod echitabil.

„Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane, precum și planul de acțiune. Strategia de vaccinare va fi supusă aprobării CSAT”, a declarat șeful statului.

Iohannis a precizat că din grupurile prioritare fac parte personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii cheie. De asemenea, șeful statului a spus că vaccinarea se va face etapizat, la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare, medicină de familie, echipe mobile pentru celelalte categorii.

Toate informațiile despre vaccinare vor fi comunicate pe un site

Președintele României a declarat că va exista un site oficial dedicat informațiilor despre campania de vaccinare în țara noastră. Ministerul Apărării va fi cel care va asigura depozitul central și cele șase depozite regionale.

Iohannis a subliniat că este foarte important de știu că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt pandemiei.

Reamintim faptul că România a ajuns la 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Până acum 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.