Sanatate
Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul anti-coronavirus. Mulți nu sunt de acord cu ea
Celebrul medic Monica Pop este sceptic în privința eficienței vaccinului împotriva coronavirusului. Autoritățile au anunțat că, cel mai probabil, vaccinul va începe să fie distribuit în primăvara anului viitor. Sunt mulți care îl așteaptă și cred că ne va ajuta să scăpăm de pandemie, dar sunt și persoane sceptice. Medicul Monica Popa face parte din categoria celor sceptici.
Ce spune Monica Popa despre vaccinul anti-covid
În timp ce unii așteaptă vaccinul anti-coronavirus și stau cu sufletul la gură să vadă când încep campaniile de vaccinare, alții privesc cu scepticism antidotul împotriva virusului nemilos. Medicul Monica Pop și-a exprimat părerea într-un interviu pentru Antena3. Ea a declarat că este împotriva vaccinării și a spus că vaccinul va avea efecte nefaste pe termen lung.
”Domnule Gâdea, are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Și fac toți…Domnule Gâdea, de unde știți ce se întâmplă peste un an? Faceți copilului dumneavoastră vaccinul ăsta? Pericolul e foarte mare! Nimeni nu poate niciodată să spună că acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, cinci ani!”, a declarat Monica Pop la ”Sinteza Zilei”.
Vaccinul anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech, pentru care Comisia Europeană a încheiat un contract de achiziționare a 300 de milioane de doze, are o eficiență de 90 la sută, după cum au anunțat producătorii.
Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat pentru Digi24 că vaccinul îi va proteja pe 90% dintre cei vaccinați, o rată mult mai bună decât în cazul vaccinului antigripal sezonier. Acesta are o eficiență de maximul 70%, după cum a explicat specialista.
Primele doze de vaccin anti-covid vor ajunge în țara noastră la sfârșitul lunii decembrie, urmând ca din luna ianuarie a noului an să înceapă vaccinarea personalului medical.
„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum.