Primul cadru medical de la Suceava care a decedat de coronavirus

07.04.2020
Primul cadru medical de la Suceava care a decedat de coronavirus

Un ambulațier din Suceavaîn vârstă de 52 de ani a decedat astăzi din cauza infecției cu coronavirus. Bărbatul primise un rezultat pozitiv pe data de 30 martie.

Primul cadru medical de la Suceava care a decedat de coronavirus

Potrivit Monitorul de Suceava bărbatul s-a simțit rău acum doua ssăptămâni și în 23-24 martie a mers la Directia de Sănătate Publică Suceava unde a fost testat.

În data de 30 martie ambulanțierul fost confirmat pozitiv, dar din păcate nu a mers la spital, încrezător că organismul său va învinge coronavirusul.

Din păcate, în ultimele zile starea bărbatului s-a agravat și astăzi, 7 aprilie, din păcate a decedat la domiciliu. „Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem”, a declarat doctorul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava pentru Monitorul de Suceava.

Medicul sucevean a mai precizat că personalul medical de la Ambulanță au vorbit zilnic cu colegul lor confirmat pozitiv și i-au făcut recomandările medicale corespunzătoare stării lui. „Fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie, să urmeze tratamentul recomandat”, a mai spus doctorul Săraru.

Cristian Stupiuc lucra la Ambulanța Suceava de peste 20 de ani, la fel ca și tatăl lui, de asemenea ambulanțier la SAJ Suceava.

Potrivit ultimelor informații, la această oră circa 50 de angajați ai Stației Suceava a SAJ sunt confirmați pozitiv cu COVID- 19. Unul dintre ei se află internat la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru și-a exprimat regretul pentru decesul cadrului medical din Suceava și a transmis condoleanțe familiei bărbatului în cadrul unui comunicat de presă.