Connect with us
Raed Arafat, anunț dur pentru români! Ia în considerare reinstaurarea stării de urgență de la 1 august

Social

Raed Arafat, anunț dur pentru români! Ia în considerare reinstaurarea stării de urgență de la 1 august

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au întors la locurile de muncă și au acces la mall-uri. De altfel, terasele și alte spații publice au fost deschide, iar activitatea turistică a fost reluată. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, în ultimele zile fiind identificate peste 1000 de cazuri noi, depășind cu mult recordurile de la începutul pandemiei. În acest context, Raed Arafat crede că situația se va înrăutăți și s-ar putea ajunge chiar la reintroducerea stării de urgență de la 1 august.

Raed Arafat, anunț dur pentru români! Ia în considerare reinstaurarea stării de urgență de la 1 august

Raed Arafat a vorbit seara trecută despre situația României în aceste momente. Secretarul de stat în MAI avertizează că lucrurile nu merg pe o pantă descendentă, ceea ce pune în pericol sănătatea oamenilor și fac ca lucrurile să se agraveze pe zi ce trece și să aglomereze sistemul medical. El a declarat că în aceste zile au fost informați, atât el, cât și mediul Cercel sau secretarul de stat Moldovan, că nu au mai existat locuri în spitalele Covid din Bucureşti pentru pacienţii simptomatici.

Secretarul de stat în MAI a mai spus la că ia în considerare scenariul în care România se va întoarce în stare de urgență din 1 august și nu este deloc exclus să se recurgă la măsuri preventive și restricții pentru a preveni o tragedie. Arafat a dezvăluit că numărul de cazuri crește cu 54.3% pe săptămână, astfel că în luna august sunt șanse ca România să aibă peste 58.000 de cazuri active și 4.000 de persoane vor fi internate la secțiile de Terapie Intensivă.

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august. Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc.”, a declarat Raed Arafat.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top