Raed Arafat l-a distrus pe Iohannis! Cifrele spun tot

04.05.2020
Raed Arafat l-a distrus pe Iohannis! Cifrele spun tot

În contextul acestei crize pandemice, românii și-au reorientat încrederea spre alte personaje decât ne-am aștepta. Raed Arafat este liderul incontestabil în această situație. Află din rândurile de mai jos care este topul oamenilor în care au încredere românii în această perioadă.

Raed Arafat l-a distrus pe Iohannis! Cifrele spun tot

A doua parte a Studiului Crisis InsightsMeter lansat de Unlock pe această perioadă a pandemiei a studiat personajele pe care le admiră oamenii. Acest studiu a fost realizat pe 604 persoane, dar și cu 70 antreprenori și oameni de marketing și publicitate. Datele au fost colectate între 10-20 aprilie 2020.

Cel mai admirat om din rândul autorităților în prezent este Raed Arafat, urmat de Klaus Iohannis, Nelu Tătaru, Ludovic Orban, Ion Marcel Vela, Angela Merkel, Vladimir Putin, Traian Băsescu, Victor Ponta, Donald Trump.

Antreprenorii si cei din marcom o admiră cel mai mult pe Angela Merkel, urmată de Raed Arafat, Bill Gates, Nelu Tătaru, Barack Obama, Jacinda Arden, Vlad Voiculescu, Klaus Iohannis, Regina Elisabeta a II-a, Carmen Uscatu.

În legătură cu liderii istorici ai poporului nostru topul include: Mihai Viteazul, Nicolae Ceaușescu, Alexandru Ioan Cuza, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș. Oamenii de business îl preferă pe Winston Churchill, urmat de Barack Obama, Regina Maria, Nelson Mandela, Mahatma Grandi. Se poate observa că antreprenorii sunt intens influențați de figurile istorice internaționale, pe când ceilalți preferă numele românești.

Raed Arafat este cel mai de încredere român, spune un studiu realizat în criză
Foto: www.capital.ro

Publicul larg asociază liderul cu un om care are următoarele calități:

  • responsabil – 39%
  • capabil – 36%
  • realist – 21%

Pentru oamenii de business, următoarele calități contează:

  • empatic – 44%
  • vizionare – 30%
  • responsabil – 27%

Prima categorie alege un lider după puterea sa, pe când antreprenorii apreciază viziunea și valorile pe care le au acei oameni.

În ceea ce privește liderii nominalizați în acest studiu, întrebările au fost deschise, iar oamenii nu au avut nicio lista de nume. Răspunsurile lor sunt spontane și cu atât mai valoroase deoarece relevează la cine se gândesc oamenii când zicem „lideri.”