Connect with us
Reguli stricte pentru terasele din Centrul Vechi. Fără meciuri la televizor

Social

Reguli stricte pentru terasele din Centrul Vechi. Fără meciuri la televizor

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Astfel, oamenii au voie să meargă în parcuri, se bucură din nou de vacanțe la munte sau la mare și au fost deschise terasele. Drept urmare a relaxării, numărul de infectări a crescut semnificativ și situația este din ce în ce mai dificilă în țara noastră. Oamenii nu respectă măsurile de prevenire în locurile aglomerate, precum Centrul Vechi, ceea de a determinat autoritățile să impună restricții pentru terasele din zonă.

Reguli stricte pentru terasele din Centrul Vechi. Fără meciuri la televizor

Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, autoritățile au adoptat mai multe măsuri de protecție pentru terasele din Centrul Vechi, o zonă foarte populată. Începând de săptămâna aceasta, modificările vor intra în vigoare și toți patronii de localuri vor trebuie să le respecte.

Astfel, principalele reguli se referă la distanța între localuri. De exemplu, două terase aflate pe trotuare diferite vor trebui să aibă între ele o distanță de cel puțin 4 metri, iar fiecare local va avea un marcaj în jurul lui, trasat de Administrația Străzilor.

În cazul teraselor aflate pe același trotuar, acestea trebuie despărțite prin mobilier urban: sticlă (geam securizat), cu înălțime de un metru și jumătate și lungime de 1,25 m, montată în cadre metalice, negre, nefixată în pavajul străzii, sprijinită pe tălpici, sau prin jardiniere de lemn sau metal. De altfel, terasele sezoniere pot fi amplasate în dreptul clădirilor cu fațade degradate doar după reabilitarea fațadei respective, pentru a evita orice risc.

Pe terase nu vor mai putea fi puse automatele de vânzare, frigiderele cu produse alimentare, vitrinele și standurile cu produse, iar televizoarele sau videoproietcoarele nu vor mai putea fi scoase din localuri pentru ca oamenii să urmărească meciuri de fotbal, cu excepția evenimentelor sportive foarte importante.

Aprovizionarea teraselor va putea fi făcută doar în intervalul 6.00 – 10.00. În afara acestui program, personalul care aprovizionează localurile va plăti un tarif de 300 de lei la Administrația Străzilor.

“Prin această modificare vor fi stabilite reglementări clare cu privire la suprafețele utilizate de către terase, modul acestora de amplasare, astfel încât să se respecte prevederile în privința distanțării sociale – reglementări care vin în completarea normelor privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top