Connect with us
Relaxarea de la 1 iulie ar putea fi amânată. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Social

Relaxarea de la 1 iulie ar putea fi amânată. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, iar autoritățile vor lua măsuri în acest sens. Astfel, Ludovic Orban a declara că măsurile de relaxare de la 1 iulie ar putea fi implementate doar dacă situația o va permite și lucrurile nu vor continua să se agraveze.

Relaxarea de la 1 iulie ar putea fi amânată. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că înțelege dorința oamenilor de a se bucura de noi măsuri de relaxare, de a reveni cât mai repede la viața normală, de dinainte de pandemie, dar veștile din ultimele zile nu sunt deloc îmbucurătoare, ceea ce face dificilă trecerea la o nouă etapă de relaxare de la 1 iulie, așa cum ar fi trebuit, ținând cont că evaluările sunt făcute după 15 zile de la ultimele modificări.

El a explicat că relaxarea este posibilă doar dacă răspândirea virusului va fi ținută sub control, lucru care pare a fi contrazis, având în vedere numărul mare de infectări din ultima perioadă. De altfel, faptul că infectările nu sunt izolate, doar în anumite regiuni, ci la nivelul întregii țări, ceea ce arată că virusul este prezent în comunitate și face cu atât mai greu de gestionat situația.

“Etapa de relaxare vine numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de riscepidemiologic, la 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi este oarecum îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce arată că virusul prezent în comunitate în aproape toate judeţele.”, a declarat premierul Orban.

Având în vedere creșterea rapidă de cazuri, premierul cere organelor de control să se mobilizeze și să controleze situația rapid. Astfel, trebuie identificate toate persoanele care au intrat în contact cu cei infectați și realizată o anchetă prin care să se asigure că sunt respectate toate regulile. În ceea ce privește deschiderea restaurantelor de la 1 iulie, al s-a abținut de la declarații, precizând că nu s-a ajuns încă la o decizie finală în acest sens.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Popa Maria

    2020-06-27T13:43:11+03:00 at 13:43

    Sa ii spui lui presedinte el t ea ales noii nu.Te urim pentru ca pentru noii nu sint banii pentru voii da rusine sa va fie.
    Muncim o viata de om si nu avem pe ce ne trata .si ce minca

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top