Connect with us
Restricții de sărbători. Cum trebuie să ne comportăm acum ca să avem sărbători cât mai libere

Social

Restricții de sărbători. Cum trebuie să ne comportăm acum ca să avem sărbători cât mai libere

Restricțiile de sărbători. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că depinde de noi dacă sărbătorile vor fi mai laxe, în familie. Ministrul s-a referit la faptul că trebuie să ne comportăm acum adecvat, pentru ca de Crăciun și Revelion să sărbătorim cât mai liniștiți.

Restricții de sărbători

Prezent la Iași, Ministrul Sănătății a făcut câteva declarații legate de pandemia de coronavirus și de restricțiile impuse de autorități. Nelu Tătaru a precizat că depinde de fiecare dintre noi dacă vom sărbători în familie sfârșitul de an, și dacă sărbătorile vor fi mai laxe.

„Recomandarea rămâne aceeaşi, ca tot ceea ce înseamnă recomandare generală să fie respectat şi acum. Ţine doar de noi dacă sărbătorile sunt mai laxe, în familie. Ţine doar de noi dacă transmiterea în comunitate va fi mai mică. În funcţie de indice avem o serie de reguli sau restricţii care se impun, până la carantinarea unei localităţi”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Până la acest moment românii știu că nu vom avea târguri de Crăciun, nu vom putea face Revelionul în stradă sau la petreceri mari, și tot ce este permis să referă la familia restrânsă.

În continuare restaurantele, cafenelele, barurile sunt închise. Instituțiile de învățământ sunt închise, elevii fac ore online, masca de protecție este obligatorie atât la interior cât și la exterior, iar distanțarea fizică este primordială.

Conform ultimelor date publicate de Grupul de Comunicare Strategică, sâmbătă, 28 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 465.982 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
335.764 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.134 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.298 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 11.045 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 40 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 56 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 47 decese la categoria de peste 80 de ani.
151 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 10 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top