Connect with us
Sărbători de iarnă cu restricții. Raed Arafat: "fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume"

Social

Sărbători de iarnă cu restricții. Raed Arafat: „fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume”

Sărbătorile de iarnă din acest an vin la pachet cu o serie de restricții, care sunt în vigoare și la această dată. În contextul exploziei numărului cazurilor de infectări cu noul virus, autoritățile au instituit mai multe măsuri prin care încearcă limitarea răspândirii virusului. În acest context, toată lumea se întreabă ce va fi în luna decembrie, când sunt sărbătorile de iarnă. Cum se vor desfășura acestea și cât de tare se va schimba cursul lor în contextul pandemic?

Sărbători de iarnă cu restricții

România este în scenariu roșu de coronavirus. Școlile sunt închise, resturantele, cafenelele, barurile, sălile de spectacole și sălile cu jocuri de noroc sunt închise, iar pe timpul nopții, țara este în carantină.

În acest context, toate gândurile duc la luna decembrie, la cum va fi aceasta în ceea ce privește activitățile specifice celei mai frumoase perioade din an.

S-a spus deja că nu va mai avea loc parada militară tradițională de Crăciun, că ne putem lua adio de la târgurile de Crăciun, iar de petrecerile de Revelion nici nu se pune problema. Până acum autoritățile nu au fost clare în ceea ce privește luna decembrie, însă au transmis câteva informații pe care românii trebuie să le ia în calcul, dacă au de gând să petreacă.

Raed Arafat a precizat că, cel mai probabil, se vor păstra măsurile care sunt acum în vigoare, și că dacă vor fi și alte măsuri, nimeni nu poate să le prezică de acum.

Iarna – sezonul preferat al virusului

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că iarna este sezonul preferat al virusului și că dacă nu respectăm regulile, ne vom trezi cu o creștere în ianuarie-februarie.

Raed Arafat a precizat că nu putem să ne așteptăm la sărbători cum au fost cele din 2019. Petrecerile vor fi interzise, însă autoritățile nu au control asupra a ceea ce se întâmplă în spațiul privat al românilor.

În acest sens, ele fac apel la responsabilitatea oamenilor.

„Nu putem să intrăm în casele oamenilor și să spunem ce să facă. Asta este răspunderea lor acolo. Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două-trei familii, ți-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru că bănuiesc că nu vei sta în noaptea de Crăciun cu mască. Asta e imposibil. Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmite este mai mare. Ăsta e un lucru logic. Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume”, a declarat Raed Arafat.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top