Connect with us
Este oficial! 1 Decembrie fără paradă militară. Românii vor fi dezamăgiți

Știri

Este oficial! 1 Decembrie fără paradă militară. Românii vor fi dezamăgiți

În mod oficial, autoritățile au anunțat că anul acesta nu va mai fi organizată parada tradițională de Ziua României. Evident, măsura a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus. Anual, sute de mii de persoane se adună în zona Arcului de Triumf pentru a asista la paradă. În 2020, contextul epidemiologic impune modificarea programului obișnuit de evenimente dedicate zilei naționale.

1 Decembrie fără paradă militară

Anul acesta, ziua de 1 Decembrie va trece fără parada militară tradițională. Decizia aparține autorităților și deși îi nemulțumește pe cei care abia așteptau să asiste la eveniment, este menită să limiteze răspândirea virusului.

În cursul zilei de duminică, 1 noiembrie, cu fix o lună înainte de Ziua Națională, premierul Ludovic Orban a anunțat că, anul acesta, România nu va avea parada națională de 1 decembrie.

Orban a precizat că foarte curând este de așteptat ca autoritățile să decidă prelungirea stării de alertă, și tot atunci se va stabili modul în care se sărbătorește Ziua Națională în 2020.

„Normal că vom sărbători Ziua Naţională, e Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli pe care le vom respecta cu stricteţe”, a declarat premierul României.

Situația cazurilor de infectare cu noul virus

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul virus 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 971 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 31.10.2020 (10:00) – 01.11.2020 (10:00) au fost raportate 99 decese (54 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top