Connect with us
Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți (VIDEO)

Social

Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți (VIDEO)

Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți! Poliția Română și CFR Calatori, împreună cu Mercury 360, au lansat campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare. Totul vine în contextul în care, în ultimii ani, s-au întâmplat numeroase tragedii din dorința unor copii/tineri de a face o poză bună.

Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți

Pentru un selfie sau o poză bună, se urcă pe vagoane fără să se gândească la ce se expun. Ei nu știu că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune. Mai mult, oricând există riscul să cadă de pe vagoane.

Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” se desfășoară la nivel național, în perioada 17 iulie 2020 – 31 ianuarie 2021. Pe parcursul campaniei, un vagon de călători  personalizat cu însemnele campaniei va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.

Pe traseul ,,călătoriei” vagonului personalizat, polițiștii vor organiza evenimente publice în stațiile CFR.

„În ultimii ani, zeci de tineri, de multe ori minori, au suferit accidente grave pentru un selfie pe tren. Dorința de faimă, în special pe rețele sociale, coroborată cu potențialul de risc victimal crescut al acestora, a condus la acest deznodământ tragic. (…) Ne dorim ca tot mai mulți tineri să conștientizeze cât de riscante sunt astfel de acțiuni, să înțeleagă pericolul generat de fenomenul arcului electric și să le transmită și prietenilor lor aceste informații, pentru a fi cu toții în siguranță.”, a declarat comisar șef de poliție Sorin Stănică – Poliția Română.

De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care prezintă, într-un mod simbolic, efectele electrocutării asupra a 3 emoticoane.

„Targetul nostru este la vârsta rebeliunii, când orice semn venit din partea autorității – părinți, profesori etc. – li se pare o invitație la sfidare. De aceea, am căutat soluții creative, construite pe empatie, care să atragă atenția tinerilor, ca și cum mesajul ar veni din partea cuiva de vârsta lor.”, a declarat Liviu Țurcanu (Creative Director, Mercury360).

Lansarea campaniei a avut loc la Muzeul CFR din Gara de Nord.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top