Toate zborurile spre Spania au fost anulate, după cazul de la Otopeni

17.03.2020
Toate zborurile spre Spania au fost anulate, după cazul de la Otopeni

Toate zborurile spre Spania au fost anulate de Comitetul pentru Situații de urgență, sub regimul de stare de urgență, după ce un pasager a venit cu o aeronavă Ryanair în București, Aeroport Otopeni, și a anunțat și prezentat un documentat medical cum că este bolnav COVID-19.

În urma acestei sitații Ministerul Afacerilor Interne, a interzis zborurile spre și din Spania.

„După evenimentul înregistrat astăzi pe Aeroportul Henri Coandă, se suspendă toate zborurile efectuate de operatori aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru toate aeroporturile pentru o perioadă de 14 zile. Intră în vigoare de pe 18 martie, ora 18, ora României .Cu privier la zborurile din Italia, am prelungit măsura pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 23 martie 2020”, a anunțat ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela.

Ministerul afacerilor interne se asigură că aduce elevii din Spania

Împreună cu Min. Educației, MAE, rezolvăm în următoarele ore ca cei 36 de elevi din Spania și cei 31 din Portugalia, împreună cu profesorii lor – vor ajunge în țară.

Zborurile spre Madrid, Barcelona sunt anulate

Companiile Tarom, Wizz Air și Ryanair operau zboruri către Spania. Tarom a anulat toate zborurile spre Madrid, la fel și Ryanair, iar Wizz air nu mai zboară la Barcelona odată cu interzicerea data de Ministrul Afacerilor de Internet, Marcel  Velea.

Citește și:

Declarații Ministerul Afaceri Interne