Connect with us
Un tânăr de 16 ani își construiește singur o casă

Social

Un tânăr de 16 ani își construiește singur o casă

Un băiat de 16 ani din satul Cocani, Dâmbovița, demonstrează că situația materială precară nu-l împiedică să fie un luptător. Astfel, tânărul muncește și face sacrificii pentru a-și construi propria sa casă, acesta fiind visul său, arată Libertatea.

Un tânăr de 16 ani își construiește singur o casă. Cum a strâns banii necesari?

Tânărul a început construcția de mai bine de o lună și casa începe să prindă contur. Lucrează din răsputeri pentru casa lui și a reușit să sape fundaţia, a turnat placa, a ridicat pereţii. Cei care l-au ajutat au fost doi prieteni, alături de care a lucrat ca ucenic în construcții și cumnatul său, care i-a făcut proiectul casei.

Banii pentru casă i-a strâns vara trecută, din vânzarea bălegarului. Acesta a adunat bălegar din curtea sa, de pe la alți oameni și l-a vândut, ajungând la 200 de căruțe. A reușit, în final, și cu ceva ajutor de la alți localnici, să adune 10.500 de lei. Imediat, a început să cumpere materialele de construcție necesare pentru casă.

Un tânăr de 16 ani își construiește singur o casă. Nu a mers deloc la școală.

Georgică nu a vrut să meargă la școală. A învățat, totuși, să scrie și să socotească puțin, de la surorile sale mai mari. Una dintre ele mărturiseșe că băiatul regretă că nu are carte și că îl va încuraja să meargă la școală după ce termină casa.

Încă de mic, Georgică a fost stâlpul familiei, fiind singurul care a rămas cu părinții săi. Aceștia sunt bolnavi, nu pot munci, iar fiul lor a fost cel care i-a sprijinit material de la o vârstă fragedă.

„El n-a plecat ca băieţii, cu 5 lei, cu 10 lei în sat. El a plecat cu 2 lei, mai mult de 2 lei nu şi-a luat. Mi-a zis că dacă eu iau 5 lei, tu mâine ce faci de pâine? Îţi las 3 lei, să ai de pâine. El a zis asta, copilul ăsta… De la 9 ani munceşte să-şi facă acoperişul ăsta. Când avea 9 ani,  i-am luat nişte capre, l-am trimis cu ele, s-a chinuit mult. Caprele au făcut căpriţe, a vândut căpriţele şi a pus banii deoparte.”, povestește mama lui Georgică.

Un tânăr de 16 ani își construiește singur o casă. Oamenii au reacționat și vor să-l ajute.

Primarul comunei i-a acordat tânărului autorizația de construcții, după ce cazul lui a fost făcut public. Acesta îi oferise lu Georgică doar un accept verbal.

În ajutorul băiatului au venit zeci de oameni cu donații, care, oricât de mici ar fi, îl vor ajuta. Generozitatea a început simplu, cu 300 de lei. Este suma trimisă de un om pe numele lui Georgică Ștefan, prin asociația ”Șansa ta”.

Cine doreşte să-l ajute pe Georgică să-şi termine casa poate lua legătura cu redacţia Libertatea sau poate dona, cu precizarea Pentru Georgică Ştefan, în contul Asociaţiei Şansa Ta, care ajută familia Ştefan de peste cinci ani. Conturile bancare deschise la BCR.

CONT ÎN LEI RO64RNCB0591123278690001

CONT ÎN EURO RO37RNCB0591123278690002

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top