Connect with us
Un yoghin afirma că nu a mai mâncat de 80 ani și a murit de bătrânețe: Acest fenomen rămâne un mister

Social

Un yoghin care afirma că nu a mai mâncat de 80 ani, a murit de bătrânețe: Acest fenomen rămâne un mister

Un yoghin indian afirma că nu s-a mai hrănit și nici hidratat de 80 ani. Acesta a făcut obiectul studiilor medicale și multor îndoieli și a murit azi, 26 mai la vârsta de 90 ani. Anunțul decesului a fost făcut de unul dintre vecinii lui. Află mai multe despre viața acestuia din rândurile următoare.

Un yoghin care afirma că nu a mai mâncat de 80 ani, a murit de bătrânețe: Acest fenomen rămâne un mister

Ascetul Prahlad Jani purta părul lung și un inel în nas după modelul unei zeițe hinduse. Acesta era originar din satul Charada din statul Gujarat din vestul Indiei. Susținea că nu a mai băut apă și alimente de la vârsta de 11 ani.

Unul dintre vecinii săi a anunțat că a murit de bătrânețe în casa lui.

„A murit marţi dimineaţă, de bătrâneţe, în casa lui”, preciza Sheetal Chaudhary, vecinul său.

Prahlad Jani menționa că a fost binecuvântat de o zeiță când era mic. Aceasta i-ar fi oferit anumite puteri speciale. În 2003 făcea declarații pentru AFP conform AGERPRES:

„Primesc elixirul vieţii prin orificiul din bolta mea palatină, iar asta îmi permite să trăiesc fără hrană şi fără apă”.

Autoritățile nu au putut să verifice dacă yoghinul nu a consumat deloc alimente sau apă în timpul celor 8 decenii. Totuși medicii consideră că este imposibil ca un corp uman să suporte un post atât de lung.

Ascetismul său prin care a creat o comunitate de fideli și a atras atenția oamenilor de știință. Acesta a fost monitorizat de echipe medicale indiene în două rânduri: 2003 și 2010.

În timpul celui de-al doilea studiu, yoghinul a stat fără să bea apă, să mănânce, să urineze și să defece timp de două săptămâni. Medicii au fost uluiți de acest lucru. Un medic neurolog din acea echipă medicală a declarat:

„Acest fenomen rămâne un mister”.

Ce părere aveți despre asta?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top