Connect with us
România ajunge în scurt timp în Scenariul 4. Nelu Tătaru, mesaj important pentru medici

Știri

Nelu Tătaru, detalii importante despre situația de la Suceava: Încă 100 de pacienți așteaptă rezultate

Secretarul de stat Nelu Tătaru a făcut declarații cu privire la situația îngrijorătoare din Suceava. Acesta a precizat că sunt în acest moment 100 de pacienți care așteaptă rezultatele testelor pentru coronavirus.

Nelu Tătaru, detalii importante despre situația de la Suceava: Încă 100 de pacienți așteaptă rezultate

„În acest moment, Secţia de boli infecţioase are peste 120 de pacienţi, între care cinci sunt pe ventilator. Este o transmitere locală accentuată. La nivelul judeţului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate, iar, după cum aţi putut vedea, au fost şi numeroase decese”, a declarat Nelu Tătaru potrivit digi24

„Nu mai sunt decât în jur de 100 de pacienţi care aşteaptă rezultatul testării, cei care vor fi pozitivi vor fi internaţi în boli infecţioase, cei care vor fi negativi vor merge acasă în izolare voluntară la domiciliu. În oraş sunt măsurile pe care le ia Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă şi noi încercăm să reaşezăm activitatea medicală, să izolăm contacţii şi ancheta epidemiologică care s-a reevaluat, urmând să mergem pe fiecare caz în parte”, a precizat Tătaru.

Potrivit secretarului de stat, la Suceava au fost mai multe motive care au dus la transformarea spitalului într-un focar de infecție cu coronavirus, principalul motiv fiind managementul defectuos al crizei.

„La Suceava a fost o conjunctură şi sunt mai multe motive care au dus la acest deznodământ. Avem şi o anchetă epidemiologică ce nu a mers pe un traseu privind identificarea anumitor cazuri, a fost un personal medical care a fost contaminat, care a fost tardiv izolat sau identificate târziu contactele primare, a fost un mod greşit de folosire a echipamentelor de protecţie, a fost un management defectuos al crizei, a fost o atitudine a Direcţiei de Sănătate Publică delăsătoare şi toate acestea au dus la situaţia în care ne aflăm”, a susţinut el.

Nelu Tătaru a precizat și că procuratura s-a sesizat în acest caz și a anunțat că a propus schimbarea din funcție a managerului.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top