Connect with us
A început pelerinajul la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria

Spiritualitate

A început pelerinajul la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria

Cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august, fiind una dintre cele mai mari sărbători din an. Maica Domnului este şi ocrotitoarea marinarilor. Prefectura Cluj anunță că peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în timpul pelerinajului de la Mănăstirea Nicula, închinat acestei sărbători, la care participă anual un număr mare de persoane.

A început pelerinajul la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria

Conform Prefecturii Cluj, începând de miercuri, se vor institui posturi și patrule mixte, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru a îndruma persoanele, dar și pentru supravegherea respectării măsurilor de protecție și distanțarea fizică la pelerinajul de la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Astfel, la fața locului, vor fi asigurate echipaje de intervenție în scopul gestionării unor situații de risc sau pentru decongestionarea unor aglomerări de persoane. De altfel, vor fi puse la dispoziție substanțe dezinfectante, dar și puncte de prim-ajutor. În plus, în localitatea Nicula și  pe traseele de afluire/ defluire vor fi interzise băuturile alcoolice și comerțul ambulant.

De asemenea, pe toată perioada cât vor sta la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție și să respecte măsurile de distanțare fizică.

”Se va acționa pentru supravegherea, dirijarea și îndrumarea traficului rutier, inclusiv a mijloacelor de transport în comun, beneficiind în acest sens și de supraveghere aeriană prin intermediul unor aparate de tip dronă.”, au susținut reprezentanții Prefecturii clujene.

Programul manifestărilor religioase se va desfășura astfel în intervalul 12-15 august, fiind oficiată liturghie arhierească în fiecare din aceste zile, de către mai mulți episcopi. Accesul autoturismelor va fi restricționat în zona mănăstirii, iar autobuzele și microbuzele se vor putea deplasa până în localitatea Nicula.

În ziua praznicului, sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 09:00, tot la altarul de vară, Mitropolitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie și va adresa pelerinilor un cuvânt, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top