Connect with us
Calendar ortodox 17 martie 2021. Sfântul de miercuri, zi de post

Spiritualitate

Calendar ortodox 17 martie 2021. Sfântul de miercuri, zi de post

Pe data de 17 martie este sărbătorit un mare sfânt important: Sfântul Alexie. În această zi îl rememorăm pe cel care a avut un rol important pentru religia noastră, așa cum arată calendarul ortodox 2021. Află care a fost povestea de viață a lui și cum au ajuns să fie atât de iubit de către Dumnezeu.

Sărbătoare mare pe 17 martie. Sfântul Alexie

Sfântul Alexie a fost un iubitor de Dumnezeu încă de mic. Cu cât creștea, cu atât își dorea mai mult să fie nemuritor și să aibă viață veșnică. Toate lucrurile pământești i se păreau inutile, motiv pentru care își dorea să facă voia lui Dumnezeu.

Tatăl său l-a cununat cu o tânără fecioară fără voința lui. Astfel, Alexie a plecat de acasă, rupând această legătură. El a mers la o biserică, unde timp de 18 ani a stat ascuns, fără ca ceilalți să-i știe identitatea. Purta haine ponosite și trăia din mila oamenilor care îi aduceau mâncare.

Când le-a spus oamenilor că este un om al lui Dumnezeu, s-a temut de lauda care ei i-o aduceau. Astfel, a luat o corabie și a plecat pe ape, spre Tarsul Ciliciei. Însă, corabia cu care călătorea a naufragiat, a fost luată de vânturi și purtată pe ape până la Roma, locul nașterii sale. Atunci, a crezut că este un semn divin și a decis să-și trăiască restul vieții acolo, sub altă identitate.

Ajuns la casa tatălui său, a fost batjocorit și izgonit de către servitori. Când i se apropia sfârșitul, el a scris o scrisoare, pe care a strâns-o în mână și apoi s-a lăsat în voia Duhului, la 17 martie. Ziua de mâine este zi de post, având în vedere că ne aflăm în postul mare.

După o descoperire dumnezeiască în Biserica celor Doisprezece Apostoli, împăratul și patriarhul au primit porunca de a-l căuta pe „omul lui Dumnezeu”. La scurt timp, s-a descoperit că acest „om al lui Dumnezeu” era fiul lui Eufimian, care trîise ca un cerșetor în curtea acestuia, timp de șaptesprezece ani.

Sfântul Patrick, 17 martie

Sfântul Patrick, ocrotitorul spiritual al irlandezilor din întreaga lume, este sărbătorit, în fiecare an, în ziua de 17 martie, conform calendarului catolic. Festivităţi importante au loc în Irlanda, cu acest prilej, dar şi în întreaga lume, acolo unde există comunităţi ale irlandezilor, care au adus cu ei tradiţiile specifice acestei sărbători.

La vârsta adolescenței, pe vremea când avea doar 16 ani, pirații i-au atacat ținutul și printre cei capturați s-a numărat și el. Astfel, Sfântul Patrick a ajuns în Irlanda și a devenit sclav, după ce a fost vândut de păgâni. Necredincioșii nu s-au îndurat de el și l-au pus să aibă grijă de porci.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top