Connect with us
Calendar ortodox 19 aprilie 2021. Povestea plină de credință a Sfântului Cuvios Ioan - Sfântul peșterii

Spiritualitate

Calendar ortodox 19 aprilie 2021. Povestea plină de credință a Sfântului Cuvios Ioan – Sfântul peșterii

Calendar ortodox luni, 19 aprilie 2021. Astăzi îl cinstim pe Sfântul Cuvios Ioan, cunoscut și după numele de Sfântul Paleolavritul, sau al peșterii cele vechi. Acest Sfânt a fost monah în Lavra Veche a lui Hariton cel Mare din Palestina, numită și Peșterile cele Vechi. În peșteră a petrecut în rugăciune și priveghere și acolo s-a învrednicit de harul preoției.

Sfântul zilei în Calendarul Ortodox de luni, 18 aprilie 2021

Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul care este cinstit astăzi și-a dedicat viața rugăciunii și credinței. A trecut la cele veșnice în secolul al 8-lea. În timpul vieții, mulți ani s-a nevoit într-o peșteră veche, slujind în biserică, motiv pentru care a fost numit și Paleolavritul, sau „al peșterii celei vechi”.

Troparul Sfântului Cuvios Ioan

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminator lumii, strălucind cu minunile, Ioan, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Rugăciunea zilei de luni, pentru un început bun de săptămână

Aprinde o lumânare și citește cu voce tare rugăciunea zilei de luni. Roagă-te pentru putere, înțelepciune și spor în toate.

Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilință recunosc și mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiești. Deci, astăzi, că este luni și începutul săptămânii, mă rog cu umilință îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie, și-mi ajută să pun început bun și să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!

Calendar ortodox aprilie 2021

(…) Scutiți-mă de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciți-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu și să duceți sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Fetei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulțumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ați avut pentru mine și binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top