Connect with us
Calendar ortodox 19 noiembrie. Se face dezlegare la ulei și vin

Spiritualitate

Calendar ortodox 19 noiembrie. Se face dezlegare la ulei și vin

Calendar ortodox 19 noiembrie. Creștinii ortodocși îl pomenesc în această zi pe Sfântul Proroc Avdie. De asemenea, în joia aceasta, Biserica a dat dezlegare la ulei și vin pentru credincioșii care postesc Postul Crăciunului. Cine a fost Sfântul Proroc Avdie.

Calendar ortodox 19 noiembrie

În fiecare an, pe 19 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Proroc Avdie. Este un sfânt care a trăit cu 800 de ani înainte de nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Era din Sihem, Vitaharam. Numele Avdie înseamnă „robul Domnului“.

Sfântul Avdie a slujit mai întâi lui Ahav și apoi lui Ohozia. Murind Ahav și după dânsul luând împărăția lui Israil fiul sau Ohozia, în acea vreme Sfantul Avdie slujea în rândurile ostașilor. El a fost unul din cei trei căpitani care au fost trimiși de Ohozia la Ilie Proorocul cu câte cinci soldați, dintre care peste doi a căzut foc din cer și i-a ars, după cuvântul proorocului.

Calendar ortodox 19 noiembrie 2020

Avidie era al treilea căpitan care a fost miluit pentru că s-a apropiat cu smerenie de Sfântul Proroc Ilie și s-a închinat în genunchi înaintea lui și l-a rugat, zicând:

„Omule al lui Dumnezeu, cruta sufletul meu si sufletele robilor tai.”

Acestea fiind spuse, Sfântul Ilie l-a cruțat pe el si l-a luat la împărat. De atunci, Avdie a lăsat în urmă slujba împăratului și a mers în urma Sfântului Prooroc Ilie, luând duhul proorociei, ca cel ce păzise și hrănise pe proorocul Domnului și ca cel ce urmase proorocului.

După moartea lui a fost îngropat împreună cu părinții săi.

Alți sfinți pomeniți în data de 19 noiembrie

Pe 19 noiembrie, în fiecare an, se face pomenirea următorilor sfinți: a Sfântului Mucenic Varlaam,
a Sfinților Ioasaf și Varlaam din India, a Sfântului Varlaam al Pecerskai, a Sfântului Mucenic Azi, făcătorul de minuni, a Sfinților 150 de ostași, a Sfântului Mucenic Iliodor, din Maghido Pamfiliei, a Sfinților Mucenim Antim, Talaleu, Cristofor și Eufimia cu fiii lor; Sfântului Panharie.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top