Connect with us
Calendar ortodox 20 februarie 2021. Sfântul protector al săracilor și bolnavilor

Spiritualitate

Calendar ortodox 20 februarie 2021. Sfântul protector al săracilor și bolnavilor

Sfântul zilei de 20 februarie este Leon, episcopul Cataniei. El a fost un mare iubitor de Dumnezeu, care a făcut tot ce a putut pentru a scoate la iveală oamenii răi, ce nu-i aduceau slavă Celui de Sus. Sfântul sărbătorit sâmbătă este un mare făcător de minuni și vindecător de boli grele, în care toți aveau încredere.

Calendar ortodox 20 februarie

Ziua de 20 februarie este una importantă pentru toți credincioșii. Sfântul Leon a avut un rol important pentru religia noastră, fiind un mare iubitor de Dumnezeu și de credință. A păstorit mulţi ani episcopia Cataniei și pe mulți i-a adus pe calea cea dreaptă.

Pentru el nu a contat dacă cei neajutorați erau creștini sau păgâni, tot ce voia era să-i salveze. Le dădea săracilor tot ce aveau nevoie pentru a supraviețui și îi vindeca pe bolnavi. El nu accepta ca cineva să-i înșele pe oameni, motiv pentru care a luptat împotriva celor mai duri oameni.

Când şi-a făcut apariţia în Catania, a luat imediat măsuri împotriva oamenilor răi. Vrăjitorul Eliodor, care înşela poporul cu diferite închipuiri, a fost cel pe care Sfântul l-a distrus. Sfântul la legat și l-a dus în piața orașului. Aici va porunci să se facă un foc mare şi va intra în el împreună cu vrăjitorul Eliodor. Sfântul a ieșit nevătămat din flăcări, în timp ce vrăjitorul a fost ucis de foc.

După trecerea să la cele veșnice, moaștele sale au fost așezate în Biserica „Sfânta Lucia“.

Sfinții zilei de 20 februarie din calendarul ortodox

Tot pe 20 februarie, se face pomenirea:

-Sfântului Mucenic Sadoc și a 128 de Sfinți care au murit împreună cu dânsul;
-Sfântului Agaton, episcopul Romei;
-Sfântului Cuvios Visarion;
-Sfântului Cuvios Chindiu, episcopul Pisidei;
-Cuviosului Plotiu.

Rugăciunea zilei

Troparul Sfântului Ierarh Leon, Episcopul Romei, glasul al 8-lea:

Îndreptătorule al Ortodoxiei, învăţătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu şi al curăţiei şi luminătorule al lumii, podoaba călugărilor cea de Dumnezeu insuflată Sfinte Părinte Leon, înţelepte, cu învăţăturile tale pe toţi i-ai luminat. Alăută duhovnicească, roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top