Connect with us
Calendar ortodox 23 mai 2020. Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei

Spiritualitate

Calendar ortodox 23 mai 2020. Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei

Calendar ortodox 23 mai 2020. Astăzi, 22 mai creștinii ortodocși prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei. Acesta a dus o viață curată și feciorelnică încă din fragedă copilărie, motiv pentru care a fost ales și sfințit episcop al Sinadei de către Patriarhul Tarasie. Află mai multe despre viața acestuia din rândurile următoare.

Calendar ortodox 23 mai 2020. Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei

Sfântul Mihail a iubit credința creștină și a făcut minuni, iar pentru aceste lucruri ereticii l-au gonit din loc în loc până în ultima zi a vieții sale. Mama sa l-a lăsat la o mănăstire pentru a-și dedica viața Domnului. A ajuns la o mănăstire lângă gura Mării Euxinului alături de Sfântul Teofilact al Nicomidiei.

Datorită căldurii, cei doi s-au rugat, iar dintr-un vas de aramă a izvorât apă. După săvârșirea acestei minuni, Sfântul Teofilact a fost numit Mitropolit al Nicomidiei, iar Sfântul Mihail a devenit episcop al Sinadului. În timpul împăratului Leon Armeanul a început să fie prigonit, iar asta i-a adus o mulțime de torturi.

„Cinstesc sfânta icoană a Mântuitorului meu Iisus Hristos şi a Preacuratei Fecioare Maicii Lui, şi a celorlalţi sfinţi, şi mă închin lor; iar de porunca ta nu mă îngrijesc şi întru nimic o socotesc”.

Tot astăzi, facem pomenirea următorilor:
– Sfintei Maria lui Cleopa, cea purtătoare de mir;
– Sfântului Mucenic Salona Romanul;
– Sfântului Mucenic Seluc.

Sfânta Maria lui Cleopa este una dintre femeile mironosițe pomenite în Biblie, soția sau fiica lui Clepa. Aceasta este doar una dintre numeroasele Marii din Noul Testament. Maria lui Cleopa este expres menționată în Evanghelia după Ioan, ca una dintre femeile prezente la crucificarea Domnului Iisus Hristos.

„Și stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena.” (Ioan 19, 25).

Greco – catolic:

Sf. cuv. ep. m. Mihail.

Romano -catolic:

Sf. Dezideriu, ep. m.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top