Connect with us
Calendar ortodox 24 aprilie 2021. La mulți ani celor care poartă numele Ilie, Iosif, Valentin, Elisabeta

Spiritualitate

Calendar ortodox 24 aprilie 2021. La mulți ani celor care poartă numele Ilie, Iosif, Valentin, Elisabeta

Calendar ortodox 24 aprilie 2021. Este ziua dedicată Sfinților Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brâncovici și Iosif din Maramureș, Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum. Biserica Ortodoxă face astăzi dezlegare la ulei și vin, cu o zi înainte de dezlegarea la pește care se face în Duminica Floriilor.

La mulți ani sărbătoriților de astăzi – Calendar Ortodox 24 aprilie 2021

Astăzi, 24 aprilie 2021, sunt sărbătoriți cei care poartă numele de Ilie, Iosif, Valentin și Elisabeta. Biserica Ortodoxă îi cinstește astăzi pe Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brâncovici și Iosif, pentru că au apărat învățătura ortodoxă în fața influențelor calvine, dar și pentru că au întărit unitatea romanilor în jurul dreptei credințe.

Tot astăzi sunt cinstiți și: Sfântul Mucenic Sava Stratilatul, Sfânta Cuvioasă Elisabeta, Sfinții Mucenici Eusebie, Neon, Leontie și Longhin, Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin și Sfântul Mucenic Duca.

Troparul Sfinților Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brâncovici și Iosif

Mărturisitori ai Ortodoxiei și buni arhipastori ai Bisericii lui Hristos, îndreptători ai poporului, Preafericiți Ierarhi purtători de biruință, Iorest și Sava, cei ce v-ați învrednicit de cununa vieții, rugați-vă Domnului să mântuiască sufletele noastre.

Rugăciunea de sâmbătă care îți aduce binecuvântare

Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu Prea drept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu sfântul şi îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în rai.

Citește și Duminca Floriilor 2021. Sărbătoarea care vestește Paștele

Îngroapă păcatele mele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top