Connect with us
Calendar ortodox 3 martie 2021. Îndrăgostiții au interzis cu desăvârșire să facă asta

Spiritualitate

Calendar ortodox 3 martie 2021. Îndrăgostiții au interzis cu desăvârșire să facă asta

Suntem la jumătatea primei săptămâni din luna martie, cu puțin timp înaintea pregătirilor pentru Postul Paștelui. Miercuri, 3 martie în Calendarul Ortodox Român este zi de post și nu se fac nunți. Miercurea se postește pentru sănătate și pentru binele familiei. Îndrăgostiții au interzis cu desăvârșire să facă nunți.

Miercuri 3 martie 2021 – tinerii au interzis să facă nuntă

În prima zi de miercuri din luna martie a acestui an, în Calendarul Ortodox este interzisă organizarea nunților și se ține post. De altfel urmează o perioadă lungă în care nu se vor face nunți pentru că se apropie Postul Paștelui cel de 40 de zile, considerat cel mai lung și mai aspru post din anul bisericesc.

Miercuri, 3 martie 2021, credincioșii nu numai că nu au voie să facă petreceri de niciun fel, ci trebuie să să abțină de la mâncărurile de dulce și să se roage. Miercurea se postește pentru că în această zi au făcut sfat cărturarii ca să-L prindă pe Mântuitorul Hristos. Tot în zi de miercuri, Iuda a vândut pe Mântuitorul Hristos pentru 30 de arginţi.

Sfinții zilei de 3 martie 2021

Biserica Ortodoxă îi cinstește în a treia zi din luna martie pe Sfinții Eutropiu, Cleonic și Vasilisc. Cei trei Sfinți au fost martirizați în orașul Pontine Amasea, din Asia Mică, în anul 308. În timpul suferinţelor, Sfântul Eutropiu se ruga cu glas tare la Dumnezeu,

„Ajută-ne, Doamne să putem îndura aceste răni pentru cununa muceniciei, aşa cum L-ai ajutat pe slujitorul Tău, Teodor.” Ca răspuns, Însuşi Domnul li s-a înfăţişat mucenicilor împreună cu îngerii Săi şi cu Sf. Teodor Tiron, spunându-le: „Priviţi, a venit Mântuitorul să vă ajute, ca să aveţi viaţă veşnică.”

Troparul Sfinților Mucenici Eutropiu, Cleonic și Vasilisc

Mucenicii Tai, Doamne, întru nevoințele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca având puterea Ta pe chinuitori au învins; zdrobit-au și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Alți sfinți pomeniți pe 3 martie 2021: Sfântul Mucenic Teodoret, Sfinții Zenon și Zoil și Sfânta Cuvioasă Piamun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top