Connect with us
Calendar ortodox 5 mai 2021. La mulți ani celor care poartă numele Sfintei Irina

Spiritualitate

Calendar ortodox 5 mai 2021. La mulți ani celor care poartă numele Sfintei Irina

Calendar ortodox 5 mai 2021. Astăzi, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Irina și totodată sunt sărbătorite femeile care poartă numele acestei sfinte. Dacă ai în familie, sau printre cunoștiințe, persoane care poartă acest nume, astăzi poți să le faci o urare, pentru că este ziua lor de nume.

Irina înseamnă pace

Irina înseamnă pace. Sfânta Irina se numea, de fapt, Penelope, dar într-o noapte, i-a apărut în vis îngerul lui Dumnezeu care i-a spus: Penelope, de-acum nu te vei mai numi ața, ci Irina („pace”), și vei fi multora scăpare și adăpostire și prin tine se vor mântui multe suflete, iar numele tău va fi mare în toata lumea”.

Troparul Sfintei Muceniţe Irina

Glasul 4

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Irina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Mesaje și urări de la mulți ani, Irina

Astăzi este ziua celor care poartă numele Sfintei Irina. De Sfântă Irina, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Irina, sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani, Irina!

Citește și: Calendar ortodox mai 2021. Cele mai mari sărbători

Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Irina!

De ziua numelui tău îți doresc să ai parte de succes, împliniri și sănătate. Sfânta Irina, al cărei nume îl porți, să te ocrotească și să te călăuzească în viață.

Dragă Irina, îţi doresc o zi onomastică nemaipomenită şi să fii din ce în ce mai mult iubită. La mulţi ani!

Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top