Connect with us
Calendar ortodox 6 mai 2021. La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Iov și Sfintei Sofia

Spiritualitate

Calendar ortodox 6 mai 2021. La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Iov și Sfintei Sofia

Calendarul ortodox al zilei de joi, 6 mai 2021 ni-l aduce în atenție pe Sfântul și Dreptul Iov despre care se spune că a fost un bărbat foarte bogat, care era cinstit, drept și avea frică de Dumnezeu. A suferit mult de-a lungul vieții sale, a fost chinuit, dar nu și-a întors fața de la Dumnezeu. Din acest motiv a fost răsplătit cu vârf și îndesat.

Sfântul zilei în Calendarul ortodox din 6 mai

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul și Dreptul Iov. Se știe despre el că, pe când avea 70 de ani, într-o singură zi, a pierdut tot ce avea: i-au murit copiii și a rămas fără avere. Cu toate astea, Iov nu s-a plâns niciodată și nu s-a supărat pe Dumnezeu. El a spus că a ieșit gol din pântecele mamei sale și tot gol se va întoarce în pământ.

Citește și: Joia Albă. Ce este interzis să faci în această zi

Pentru că a îndurat atâtea și nu și-a pierdut credința, Dumnezeu l-a fericit cu alți 10 copii (tot atâția câți îi muriseră), o avere și mai mare, precum și multă sănătate. Sfantul și dreptul Iov a trăit încă 170 de ani după această mare încercare. În toți anii vieții lui pe pământ, dreptul Iov a adus neîncetat slava lui Dumnezeu.

Sfântul și Dreptul Iov este socotit de toată creștinătatea ca fiind pildă de răbdare în încercările îngăduite de Dumnezeu.

Troparul Sfântului şi Dreptului Iov

Bogăţia virtuţilor lui Iov văzând-o vrăjmaşul drepţilor, a uneltit a o fura, şi rupând turnul trupului, vistieria duhului nu o a furat; căci a aflat întrarmat sufletul celui fără prihană, iar pe mine şi golindu-mă m-a robit. Deci mai înainte de sfârşit întâmpinându-mă, izbăveşte-mă de cel viclean, Mântuitorule, şi mă mântuieşte.

Sfânta Sofia în Calendarul Ortodox

Sfânta Sofia cea nouă este prăznuită de Biserica Ortodoxă în fiecare an, la data de 6 mai. A avut o viață grea, soțul i-a dispărut fără urmă, iar copilul ei a murit. Aceste evenimente grele din viața ei au făcut-o să-și piardă credința.

Calendar ortodox 6 mai 2021. La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Iov și Sfintei Sofia

Sfanta Sofia și-a început viața ascetică în Pont, într-un munte îndepărtat de localitatea sa natală. La un moment dat i s-a înfățișat Sfântul Gheorghe, care i-a spus că urmează o persecuție și să-i anunțe pe locuitorii din zonă. Așa a și făcut Sfânta Sofia, iar toți oamenii au supraviețuit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top