Ce salariu are Patriarhul Daniel. Câștigă o sumă deloc de neglijat

25.05.2020
Ce salariu are Patriarhul Daniel. Câștigă o sumă deloc de neglijat

Multă lumea l-a criticat pe Patriarhul Daniel de-a lungul timpului, însă criticile s-au intensificat odată cu începerea Catedralei Mântuirii Neamului. Oamenii au fost îndemnați să doneze masiv pentru a putea termina cel mai mare lăcaș de cult din România, în timp ce marile fețe bisericești primeau salarii la care românii de rând nici nu pot visa. Luând în considerare și gafele uriașe din ultimele zile făcute de BOR, atenția a început iar să se îndrepte asupra Patriarhului Daniel, care ignoră gurile rele și rămâne rezervat în aceste momente de cumpănă pentru popor.

Ce salariu are Patriarhul Daniel. Câștigă o sumă deloc de neglijat

Mulți români s-au îndepărtat de biserică în ultimii ani, iar asta se datorează cu siguranță și felului în care BOR a ales să gestioneze anumite evenimente cruciale din viața poporului român. Printre acestea putem aminti felul în care s-a reacționat după tragedia din Colectiv, dar și modul incredibil în care reprezentați de seamă ai bisericii s-au comportant în contextul pandemiei de coronavirus. Să nu mai vorbim despre scandaluri imense ca cel în care este implicat fostul Episcop de Huși.

Astfel atenția se îndreaptă tot mai mult asupra conducerii BOR, iar cel mai vizat om este Patriarhul Daniel. Poate nu multă lume știe asta, însă Preafericitul Părinte Daniel câștigă un salariu la care oamenii de rând nici nu ar putea măcar să viseze.

Actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a fost ales în funcție în anul 2007, dar venitul său a suferit modificări de-a lungul timpului. Astfel, dacă în anul 2018 Patriarhul Daniel încasa suma de 16.600 de lei, adică un salariu egal cu cel al președintelui Senatului României, din data de 1 ianuarie 2019, acesta încasează puțin peste 23.900 de lei pe lună.

Totodată, având în vedere că multe nume importante din România au donat sume însemnate în contextul epidemiei de coronavirus, creștinii s-au întrebat și în ce fel a contribuit Patriarhul Daniel. Potrivit informațiilor oficiale, Prefericitul Părinte Daniel a oferit din venitul său suma de 10.000 de lei. Banii s-au dus către platforma Ajută cu Bucurie create de cei de la Biserica Ortodoxă Română (BOR) pentru ajutorarea celor aflați în nevoie.

Până în momentul de față, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor românilor afectați crunt de epidemia de coronavirus se ridică la valoarea de 7.153.671 lei.