Connect with us
Cea mai puternică rugăciune închinată Sfinților Constantin și Elena

Spiritualitate

Cea mai puternică rugăciune închinată Sfinților Constantin și Elena

Pe 21 mai, toți credincioșii, catolici sau ortodocși, îi sărbătoresc pe Sfinții Constantin și Elena. Această sărbătoare are o însemnătate aparte pentru toți oamenii, care o tratează așa cum se cuvine. Datorită Sfinților Împărați, creștinismul a devenit religie permisă, jertfele sângeroase au fost permise, iar duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. În această zi importantă, creștinii sunt atenți la ceea ce fac și se roagă mai mult. Mai jos veți găsi cea mai puternică rugăciune închinată Sfinților Constantin și Elena

Cea mai puternică rugăciune închinată Sfinților Constantin și Elena

Se spune că în această zi, credincioșii se roagă la Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena. Aceștia le ascultă cererile celor aflați la nevoie și celor care nu mai au speranțe să-și continuie drumul prin viață.  Pentru bunăstarea familiei, sănătate, liniștea sufletească și îndeplinirea celor mai arzătoare dorințe, credincioșii rostesc această rugăciune închinată Sfinților Constantin și Elena

“Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”

Împăratul Constantin este inițiatorul Edictului de la Milano, prin care creștinismului i se conferea statutul de religie legală în Imperiul Roman. El a adoptat și un număr semnificativ de măsuri în favoarea Bisericii și a preoților.

Mama sa, Elena, a fost cea care descoperit pe Golgota crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul. Împărăteasa Elena a ctitorit un număr mare de biserici și a fost prima femeie care le-a redat sclavilor libertatea.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top