Connect with us
Cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti cu ocazia Sfântului Ilie

Spiritualitate

Cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti cu ocazia Sfântului Ilie

Data de 20 iulie reprezintă o zi de sărbătoare pentru credincioși. Această zi este marcată în calendar cu cruce roșie, fiind rememorat un mare sfânt. În fiecare an, credincioșii de pretutindeni îl sărbătoresc cu rugăciune pe Sfântul Proroc Ilie, cunoscut ca ocrotitor al recoltelor și aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă, dar şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, atestată prin numeroase tradiţii şi obiceiuri. Românii pot rosti o rugăciune puternică în această mare zi, pentru a le merge bine tot restul anului și pentru a fi ocrotiți de Sfântul Proroc Ilie.

Cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti cu ocazia Sfântului Ilie

Sfântul Ilie, preţuit de Dumnezeu pentru râvna cu care apăra dreapta credinţă, are o rugăciune renumită în lumea creştină pentru puterea ei tămăduitoare de cele mai cumplite necazuri. Rostiţi această rugăciune timp de nouă zile sau de câte ori nu aveţi puterea să vă apăraţi de pagubă, de minciună, de boală sau de gheara invidiei. De altfel, trebuie rostită în ziua de 20 iulie pentru ca gândurile să ajungă la marele Sfânt Ilie.

„Premărite şi preaminunatule prorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viaţa ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotţiitorul, cu semnele şi cu minunile tale şi cu marea lui Dumnezeu bunăvoinţă faţă de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc, auzi-ne pe noi păcătoşii şi neputincioşii.

Roagă-te  pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă puterea izbăvirii de păcate, de necazuri, să alunge din calea noastră nedreptăţile puse de duşmanii noştri. Să ne ajuţi Sfinte Ilie şi să sădeşti în sufletele noastre puterea răbdării, a blândeţii, să ne izbăveşti de orice răzbunare care se abate asupra noastră.

Nimiceşte prin rugăciunile tale, Prorocule, năravurile cele mai rele din jurul nostru, cele ce întinează credinţa noastră, iubirea pentru semeni şi poruncile Domnului!”

Amin.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top