Connect with us
Minuni înfăptuite de Sfântului Dumitru. Cum și-a recăpătat vederea o copilă

Spiritualitate

Minuni înfăptuite de Sfântului Dumitru. Cum și-a recăpătat vederea o copilă

Sfântul Dumitru este sărbătorit an de an, la 26 octombrie. Sărbătoarea aceasta este una dintre cele mai importante, având în vedere că Sfântul a adus un aport important religie noastre. Sfântul Dumitru este recunoscut pentru viața sa lipsită de păcat, pentru faptul că a ales sufere pentru credința în Dumnezeu și, în special, numeroasele minuni pe care le-a înfăptuit.

Cele mai importante minuni ale Sfântului Dumitru

De-a lungul existenței sale, Sfântul Dumitru a făcut mai multe minuni. Una dintre cele mai actuale este cea prin care o copilă și-a recăpătat vederea. Într-o zi, o mamă îndurerată și-a adus fiica de doar opt ani la biserica sfântului. Cea mică nu vedea cu ochiul stâng, iar mama ei a adus-o acolo pentru a se ruga la Sfântul Dumitru.

Cele două s-au rugat timp îndelungat pentru ca vederea celei mici să revină. După terminarea slujbei, cele două au plecat împăcate de la biserică spre casa lor și au luat cu ele şi un pliculeţ cu vată îmbibată cu mirul sfântului, cu care s-a uns pe ochi. După fix trei zile, fetița a mers la școală, iar mama ei a condus-o până la locul de unde o prelua autobuzul. Maşina a sosit, iar şcolăriţa a urcat. A lă­sat ghiozdanul jos şi, ca de obicei, şi-a tes­tat ochiul cu probleme și a constatat că Sfântul Dumitru i-a ascultat rugăciunea, sărind de bucurie. Familia a venit la biserica Sfântului pentru a-i mulțumi lui Dimitrie pentru marele ajutor.

O altă minune a avut loc în anul  586, când aveau loc lupte. Populația orașului fusese decimată și nimeni nu mai avea vreo speranță că va supraviețui. Singura lor nădejde era rugăciunea și mijlocirea Sfântului Dimitrie, care a a demonstrat că le-a ascultat rugăciunea. În cea de-a șaptea zi a asediului, în timp ce inamicii pregăteau asaltul final, tesalonicenii au observat că aceștia au fost cuprinși de panică. Întrebați ce s-a întâmplat, aceștia au spus că ceva i-a izgonit:  „Un om îmbrăcat cu o mantie albă, strălucitoare, pe un cal alb.”.

Rugăciune pentru Sfântul Dumitru

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii.

 

Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă.

Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Cristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin”.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top