Connect with us
Papa Francisc în România. LIVE stream și Text de la Șumuleu Ciuc și Iași. Program 1 iunie 2019

Spiritualitate

Papa Francisc în România. Sfântul Părinte a ajuns la Iași primit de 120.000 de oameni. FOTO și VIDEO

Papa Francisc în România – 1 iunie 2019, ziua 2. Papa Francisc a ajuns la Iași, cu o aeronavă Tarom. Aproape 100.000 de oameni îl așteaptă pe Sfântul Părinte în fața Palatului culturii. Azi dimineață, Papa Francisc a fost în vizită la Șumuleu Ciuc.  Aeronava care l-a transportat pe Papa spre zona în care se va întâlni cu peste 80.000 de oameni a decolat la ora 9:30 și a aterizat la Târgu Mureș. Programul vizitei Papei în România a fost modificat. Vremea nefavorabilă, a forțat organizatorii să mute locația în care avionul Tarom să aterizeze, iar în loc de Bacău a fos tales Târgu Mureș. Cine este românca care a creat veșmântul lui Papa Francisc pentru vizita în România

LIVE Stream Papa la Iași / Live update

ACTUALIZARE ORA 19:12Papa Francisc a terminat vizita în orașul Iași, urmând să plece cu o aeronavă TAROM spre București pentru a se odihni în Casa Papală din România. Mâine, 2 iunie 2019, este ultima zi pe care Papa o petrece în țara noastră și tot mâine Sfântul Părinte va beatifica 7 martiri români. Ceremoniile vor fi transmise ÎN DIRECT pe paginile noastre de Facebook și Youtube.

ACTUALIZARE ORA 18:53 – Papa Francisc alături de cei peste 120.000 de oameni prezenți a spus rugăciunea Tatăl Nostru, în Limba Română.

ora 18:15 – Papa Francisc a urcat pe scenă și și-a început discurcul. „Dragi frați și surori, Papa se simte la voi ca acasă, datorită primirii voastre  calde.” Ulterior Sfântul Părinte a rugat publicul să aplaude copiii, de ziua lor.

ora 17:59 – Papa Francisc este pe scena amplasată la Iași în fața Palatului Culturii, unde peste 100.000 de oameni l-au așteptat.

Papa in Romania. Papa a ajuns la Iasi

Papa Francisc saluta credinciosii sositi pentru întâlnirea Mariană cu tinerii și cu familiile în fața Palatului Culturii din Iași, sambata, 1 iunie 2019. Inquam Photos / George Calin

Papa in Romania. Papa a ajuns la Iasi

Papa Francisc saluta credinciosii sositi pentru întâlnirea Mariană cu tinerii și cu familiile în fața Palatului Culturii din Iași, sambata, 1 iunie 2019. Inquam Photos / George Calin

Papa in Romania. Papa a ajuns la Iasi

Papa Francisc saluta credinciosii sositi pentru întâlnirea Mariană cu tinerii și cu familiile în fața Palatului Culturii din Iași, sambata, 1 iunie 2019. Inquam Photos / George Calin

Papa Francisc a ajuns la Palatul Culturii din Iași, unde a fost întâmpinat de patru copii orfani, din Republica Moldova.

Cei patru copii au fost îmbrăcați în costume tradiționale moldovenești.

ora 17:31 – Papa Francisc a plecat spre Palatul Culturii din Iași, aclamat pe drum de mulțimea adunată. În catedrala Fecioara Maria Regină, acesta a sărutat copiii bolnavi.

„Vă mulțumesc tuturor celor care îi însoțiți (pe cei bolnavi – n.r.), că sunteți cu ei, și vă mulțumesc vouă bolnavilor că duceți înainte boala. Acuma, înainte de binecuvântare să ne rugăm împreună la Preasfânta Fecioară Maria”, a spus Suveranul Pontif.

LIVE – Papa Francisc a ajuns la Iași

ACTUALIZARE 17:08 – La Iași sunt prezenți și peste 1000 de invitați de Autoritățile Române, dar și de Biserica Catolică. Printre cei prezenți se numără 10 ambasadori de la Chișinău, primul ministrul și cabinetul său și alți oficiali din Republica Moldova.

ACTUALIZARE ORA 16:43 – Papa a ajuns la catedrala Greco-Catolică Fecioara Maria Regină. Aici sunt este 800 de oameni care l-au așteptat pe Sfântul Părinte.

INFO: Papa Francisc a cerut ca traseul de la Aeroport spre Catedrala Fecioara Maria Regină să fie mai lung pentru a putea vedea oamenii, dar și orașul. Capitala Moldovei este „asaltată” de peste 100.000 de oameni care îl așteaptă pe Papă.

ora 16:37 – Autoritățile ne informează că sunt peste 80.000 de oameni care îl așteaptă pe Sfântul Părinte. Vremea în Iași s-a liniștit, grindina și ploaia a dispărut.

ora 16:26 – Papa Francisc a ajuns cu o aeronavă Tarom la Iași, la ora 16:20. Acesta a plecat spre Catedrală simbolică pentru Catolici.

La Iași, Suveranul Pontif va vizita Catedrala romano-catolică, după care va merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei.

LIVE – Papa Francisc ziua 2, 1 iunie 2019 – imagini în direct, fotografii și declarații

ACTUALIZARE ora 13:22 – Papa a plecat de pe dealul de la Șumuleu Ciuc,a binecuvântat credincioșii prezenți, iar acum este așteptat să sosească la Casa Antal.

ACTUALIZARE 13:11 – Papa Francisc urmează să ia masa la Casa Antal, alături de oamenii aflați în suferință și bolnavi. Casa Antal este o casă în care vin pelerini care sosesc la Șumuleu Ciuc.

ACTUALIZARE ora 13:10 – Slujba la Șumuleu Ciuc s-a încheiat. Urmează ca Papa Francisc să plece spre Iași. De acolo vom transmite live de la Palatul Culturii.

ACTUALIZARE ORA 12:54 – Câteva transcripturi din discursul Papei de la Șumuleu Ciuc.

A peregrina însemnă a fi conștienți că venim ca popor în casa noastră, că avem conștiința că formăm un popor, un popor a cărui bogație stă în miile sale de chipuri, în culturi, limbi și tradiții, sfîntul popor credincios al lui Dumnezeu, care, împreună cu Maria este pelerin, cântând milostivirea Domnului. Dacă în Cala Galilei, Maria a mijlocit la fiul ei să facă prima minune, în fiecare sanctuar Ea veghează și mijlocește nu numai în fața Fiului său, dar și în fața fiecăruia dintre noi pentru a nu lăsa să ni se fure fraternitatea de către vocile și rănile trecutului, care alimentează diviziunea și fragmentarea. Evenimentele complexe și triste din trecut nu trebuie uitate sau negate, dar nici nu pot să constituie un obstacol sau un argument pentru a împiedica o mult-râvnită conviețuire fraternă. A peregrina înseamnă a privi nu atât la ceea ce am fi putut fi, ci mai degrabă la tot ceea ce ne așteaptă și nu mai putem amâna. Înseamnă a crede în Domnul care vine și care este în mijlocul nostru și încuraja libertatea, fraternitatea, dorința de bine, dorința de adevăr și de dreptate”, a spus Papa Francisc.

În timpul Sfintei Liturghii, Papa Francisc a mai spus că trebuie să ne întoarcem spre Fecioara Maria și Ea să ne învețe cum să „ne țesem viitorul”.

A peregrina înseamnă angajamentul de a lupta pentru ca cei care ieri au rămas în urmă să devină protagoniștii de mâine, iar protagoniștii de astăzi să nu fie lăsați în urmă mâine. Pentru aceasta, frați și surori, pentru a face aceasta, e nevoie de o muncă artizanală pentru a țese împreună viitorul. Iată de ce suntem astăzi aici: pentru a spune împreună: <Mămă, învață-ne să țesem împreună viitorul. Mamă, învață-ne să trasă împreună viitorul>. A peregrina înseamnă a ne întoarce să privim către Maria și către alegerile lui Dumnezeu. Ea, o fată din Nazaret, dintr-o mică localitate din Galileea, la periferia Imperiului Roman, dar și la periferia Israelului, prin darul ei a fost capabilă să dea început revoluției gingășiei. Misterul alegerii din partea lui Dumneze care își fixează privire asupra celor slabi pentru a-i domoli pe cei puternici ne îndeamnă și ne încurajează și pe noi să spunem <Da>, ca și eq, ca Maria, pentru a parcurge căile împăcării. (…) domnul nu dezamăgește pe cel care riscă. Să mergem, dar să mergem împreună”, a mai spus Suveranul Pontif.

ACTUALIZARE 12:18 – O parte din oamenii care urmărecs online sau la TVR liturghia oficiată de Papa Francisc sunt nemulțumiți de faptul că aceasta s-a ținut în limba Maghiară. Sunt mai multe motive pentru care slujba a fost ținută în această limbă, o parte din cei 7 oameni ce vor fi beatificați mâine de Papa sunt de etnie maghiară, iar la Șumuleu Ciuc slujbele se țin mereu în aceasta limbă. TVR a subtitrat momentele oficiale. Cine este românca care a creat veșmântul lui Papa Francisc pentru vizita în România

VIDEO Liturghia susținutăde Papa Francisc la Șumuleu Ciuc

ACTUALIZARE, ora 11:35 – Liturghia oficiată de Papa Francisc a început la Șumuleu Ciuc.

ACTUALIZARE ORA 11:19 – Peste 60.000 de oameni s-au strâns la Șumuleu Ciuc pentru a-l întâmpina pe Papa Francisc.

Actualizare 11:15 – Papa Francisc a ajuns la Șumuleu Ciuc, după un drum anevoios cu mașini de teren. Acesta a fost condus lânga credincioși cu o Dacia Duster, contruită specială pentru vizita Papală.

HUFF.ro transmite în direct, live stream, live text și foto toate evenimente importante din vizita Papei, din ziua 2 a prezenței sale în România. Dacă vrei să vezi LIVE imaginile cu vizita Papei în Șumuleu Ciuc și Iași, urmărește pagina de Facebook HUFF.ro și Stiri Revista TEO.

De la Târgu Mureș la Șumuleu Ciuc, Papa Francisc va fi transportat cu elicopterul. La ora 11:30 Papa va sustine Sfânta Liturghie la sanctuarul din Şumuleu Ciuc. Omilia Sfântului Părinte.

Programul vizitei Papei Francisc în România 1 iunie 2019

 • 16.10 – Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi
 • 17:25 – Vizita la catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi
 • 17.45 – Întâlnirea mariană cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi, Discursul Sfântului Părinte
 • 19:00 – Plecarea cu avionul spre Bucureşti
 • 20:00 – Sosirea pe Aeroportul Henri Coandă-Otopeni la Bucureşti

Papa în România – Ziua 1

Papa Francisc a a juns în România pe 31 mai 2019, a fost întâmpinat pe aeroport de Președintele Klaus Iohannis și ulterior acesta a fost condus la Palatul Cotroceni. Acesta s-a întâlnit ieri cu președintele și premierul țării, iar la finalul vizitei de la Cotroceni a susținut un discurs. Vezi aici: Papa Francisc în România &#8211; Imagini video, declarațiile Sfântului Părinte slujba și liturghia

Imediat după aceea Papa a fost condus către casa Papală din România, unde acesta s-a odihnit timp de 2 ore și apoi a urmat o vizita prin BUcurești, unde i-a salutat pe cei prezenți, veniți să-l vadă.

VIDEO Liturghie Catedrala Sfântul Iosif

La ora 19:00 Sfântul Părinte a susținut la finalul zilei de vineri, o liturghie la Catedrala Sfântul Iosif, care a încheiat prima zi a vizitei Papei în România.

HUFF.ro îți transmite în timp real toate informațiile și imaginile legate de vizita Papei în România. Pe paginile noastre de Facebook, Stiri Revista Teo și HUFF.ro vezi toate live-urile cu Papa care susține discursuri, slujbe, liturghii sau vizite.

 

View this post on Instagram

 

EN: The Holy Spirit loves to shape unity from the most beautiful and harmonious diversity. #ApostolicJourney #Romania PT : O Espírito Santo gosta de plasmar a unidade na mais bela e harmoniosa diversidade. #ViagemApostólica #Romênia ES: El Espíritu Santo ama plasmar la unidad en la más bella y armoniosa diversidad. #ViajeApostólico #Romanía IT: Lo Spirito Santo ama plasmare l’unità nella più bella e armoniosa diversità. #ViaggioApostolico #Romania FR: L’Esprit Saint aime modeler l’unité dans la diversité la plus belle et la plus harmonieuse. #VoyageApostolique #Roumanie DE: Der Heilige Geist liebt es, die Einheit in der schönsten und harmonischsten Vielfalt zu gestalten. #Apostolische Reise #Rumänien PL: Duch Święty lubi tworzyć jedność w przepięknej i harmonijnej wielości. #PodróżApostolska #Rumunia

A post shared by Pope Francis (@franciscus) on

În toate cele trei zile huff.ro vă transmite LIVE pe Youtube, Facebook toate evenimentele importante. De asemenea pe site-ul nostru veți găși și o colecție de fotografii, comentarii și cele mai importante declarații.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

3 Comments

3 Comments

 1. giuseppe

  2019-06-01T19:22:54+03:00 at 19:22

  Unde mă-ta e scandalul ?

  • Ioan Adi

   2019-06-01T19:37:21+03:00 at 19:37

   După cum scrie și-n articol, oamenii de pe rețelele de socializare au reacționat la situația menționată.

 2. belamy

  2019-06-01T13:12:52+03:00 at 13:12

  Trebuie intelesi…. toti suntem copiii lui D.zeu, doar ungurii sunt copiii Papei. Daca nu era Papa sa-i catoliceasca, ei se inchinau si acum la coada calului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Spiritualitate

To Top