Connect with us
Papa Francisc susține vaccinarea anti-covid-19. Când se vaccinează suveranul

Spiritualitate

Papa Francisc susține vaccinarea anti-covid-19. Când se vaccinează suveranul

Coronavirusul continuă să provoac pagube, însă una dintre armele noastre împotriva lui este vaccinul anti-covid-19. Campania de vaccinare a început deja în mai multe state, însă oamenii continuă să fie sceptici în această privință și mulți încă nu au încredere în vaccin. În acest sens, Papa Francisc a decis să se implice și el în promovarea beneficiilor reprezentate de vaccin și a declarat public că se va vaccina.

Papa Francisc face parte din categoria de risc

Papa Francisc îi îndeamnă pe toți credincioșii catolici să nu stea pe gânduri și să se vaccineze împotriva COVID. Sfântul părinte se va vaccina în această săptămână și le sugerează tuturor se procedeze la fel.

Suveranul a explicat că vaccinul nu este o alegere, ci o obligație morală, având în vedere că ne punem în pericol atât pe noi, cât și pe cei din jur. El este de părere că trebuie să avem încredere în medici și, odată ce ei susțin acest vaccin, la fel ar trebui să facem și noi.

 „Cred că din punct de vedere etic, cu toții trebuie să facem vaccinul. Nu este o opțiune, vreau sau nu vreau. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar și cu viețile altor oameni. Nu știu de ce unii zic Nu, vaccinul este periculos! Dacă medicii îl prezintă ca pe un lucru care face bine, care nu e periculos, de ce să nu?”, a declarat liderul Bisericii Catolice.

Vaticanul are aproximativ 450 de cetățeni, inclusiv Papa Francisc, și va lansa propria campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, i s-a îndepărtat o parte a unui plămân, în timpul unei boli când era tânăr în Argentina natală, ceea ce îl face vulnerabil la boală.

Și Biserica Ortodoxă susține vaccinarea

Duminică seara, Ministerul Sănătății a făcut un anunț important, care sigur va stârni interesul românilor. Astfel, printr-o postare în mediul online, s-a comunicat faptul că Biserica Ortodoxă Română se implică în lupta împotriva virusului nemilos și o să susțină campania de vaccinare.

Patriarhul Daniel a fost cel care a anunțat că Biserica Ortodoxă va realiza pliante cu un mesaj important pe români, prin care să-i îndemne pe aceștia să se vaccineze și, în acest fel, să îi facă să înțeleagă ce presupune cu adevărat acest procedeu, având în vedere că subiectul acesta este unul sensibil pentru cei care se tem de efectele vaciinului. Titlul broșurii va fi “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”.

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”, anunță Ministerul Sănătății.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Spiritualitate

To Top