Connect with us
Raed Arafat, declarații importante. Vaccinul ar putea fi necesar pentru călătoriile în afara țării

Sanatate

Raed Arafat, declarații importante. Vaccinul ar putea fi necesar pentru călătoriile în afara țării

Pandemia continuă să reprezinte un pericol pentru toată lumea și nu sunt semne că se apropie de final. Totuși, vaccinul care a fost deja descoperit și administrat deja reprezintă cea mai mare speranță pentru întoarcerea la o viață normală. Deși vaccinul continuă să fie un subiect sensibil, pe care mulți evită să îl abordeze, Raed Arafat a discutat despre asta și a declarat că ar putea fi chiar o condiție obligatorie de intrare într-o altă țară.

Raed Arafat, informații importante despre vaccin

Vaccinul anti-covid-19 a ajuns și în țara noastră. Vaccinarea deja a început și mai bine de 10.000 de români au primit o doză din tratamentul care ne va ajuta să revenim la viața normală. De luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

Raed Arafat a vorbit despre vaccin și a explicat că acesta ar putea deveni o condiție pentru a intra într-o țară străină, în scopul prevenirii răspândirii virusului. Totuși, în România nu se va aplica o astfel de măsură, însă, în afară, posibilitatea este ridicată.

„E posibil să fie unele întâlniri internaționale să îți spună că ‘Poți să vii dacă ești vaccinat’. Noi am zis că în România nu nu vom aplica astfel de discriminări. Dar în afară e posibil să îți spună că acum e posibil să vii dacă arăți că ești vaccinat. Vaccinul este o lumină la capătul tunelului, dar încă mai avem mult de mers până să ajungem la final.”, a declarat Arafat.

Mai mult, Raed Arafat a declarat și că este foarte posibil să ne confruntăm cu o nouă creștere a cazurilor după sărbători, având în vedere că mulți români nu au respectta interdicțiile impuse de autorități și au organizat petreceri numeroase, unde nu s-a ținut cont de reguli și riscul de îmbolnăvire a fost unul mare.

El le-a transmis românilor să fie atenți și să se protejeze în continuare atât pe ei, cât și pe cei din jurul lor, pentru că vaccinul nu înseamnă că am ajuns la finalul luptei, ci că avem cu ce luptăm împotriva nemilosului virus. Următoarele luni ne vor ajuta să revenim la viața de dinainte de pandemie.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă este. Am trecut printr-o perioadă în care sistemul sanitar a fost sub o presiune foarte importantă, mai ales la nivelul sectorului de terapie intensivă, sectorul de urgenţă. Oricând putem să vedem că se schimbă şi începe din nou să crească. Mai ales că, chiar dacă am avut ceva scăderi, acum suntem la un platou, nu mai avem o scădere. E probabil să vedem o creştere după perioada sărbătorilor, mai ales din partea celor care nu au respectat recomandările.”, a mai spus Raed Arafat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top